Xiulada a l'himne d'Espanya a la final de Copa al Calderón

Tot i que els altaveus de l'estadi estaven al seu màxim volum, els xiulets s'han pogut sentir per sobre de l'himne un any més

RedaccióActualitzat

La xiulada a l'himne espanyol a la final de la Copa del Rei s'ha tornat a repetir un any més, aquest cop al Vicente Calderón. Tot i que els altaveus de l'estadi estaven al seu màxim volum, els xiulets s'han pogut sentir per sobre de l'himne tant al camp com en la retransmissió per televisió.

 

Aquest any, però, la xiulada s'ha sentit menys fort que en altres ocasions. La majoria dels xiulets han arribat de la part dels aficionats del Barça, tot i que també n'hi ha hagut alguns de la zona de l'Alabès.

L'entrada del rei a l'estadi també ha estat rebut amb alguns xiulets.

 

Abans del partit, els aficionats del Barça han denunciat l'actuació de la Policia Nacional en el control de seguretat. Asseguren que els han requisat estelades i banderes a favor del referèndum.

Crítiques, respecte i ironia

La xiulada ha provocat les primeres reaccions a les xarxes socials. El líder del PP català ha assegurat que sent vergonya i ha qualificat els que han xiulat de maleducats:


La Policia Nacional ha demanat en un tuit respecte a l'himne a la final de Copa:


El dirigent de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, ha respost amb ironia aquest tuit de la policia:


Sis xiulades en nou anys

Les xiulades a l'himne i al rei en la final de han esdevingut una constant en els últims anys. El Barça ha jugat sis finals de les últimes nou, tres d'aquestes amb l'Athletic de Bilbao. En les ocasions en que l'equip basc també ha arribat a la final - 2009, 2012 i 2015 -, els xiulets han estat més sonors.

La xiulada més recordada és la de la final de 2015 al Camp Nou, també amb l'Athletic, en l'estrena del rei Felip VI en una final. Llavors les dues aficions van eclipsar completament l'himne. En aquella ocasió fins i tot es va obrir una investigació judicial que l'Audiència Nacional va acabar arxivant per dues vegades.

L'any passat, amb la final també al Calderón, però amb un rival diferent, el Sevilla, els xiulets es van sentir molt menys.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut