Ximo Puig, secretari general dels socialistes valencians
Ximo Puig, secretari general dels socialistes valencians

Ximo Puig s'imposa clarament a les primàries dels socialistes valencians

Puig ha guanyat Rafa García, el candidat emparat per Pedro Sánchez

RedaccióActualitzat

Ximo Puig revalida el càrrec com a secretari general dels socialistes valencians. Puig s'ha imposat amb comoditat d'aquesta manera a Rafa García.

Puig ha estat reelegit en el càrrec a l'aconseguir 7.338 vots, el 56,8% del total, en les primàries que el partit ha celebrat aquest diumenge.

En total, estaven cridats a les primàries 18.276 militants socialistes. La candidatura de l'alcalde de Burjassot, Rafa García, ha obtingut 5.465 vots, el 42,3% del total. García ha reconegut la seva derrota i ha assegurat que ja havia parlat amb Puig per felicitar-lo. 

Segons fonts socialistes, la candidatura de Puig s'hauria imposat a València capital i a Alacant, mentre que García ho hauria fet a Castelló. Cada un dels candidats hauria guanyat, així mateix, en les seves agrupacions: Ximo Puig, a Morella, i Rafa García, a Burjassot.

Ximo Puig ha comptat en aquesta campanya amb el suport de destacats dirigents que abans s'havien aliat amb Sánchez.

Durant la campanya, Puig ha apel·lat a la necessitat de conformar un partit fort.

L'elegit en aquestes votacions serà confirmat en el 13è Congrés Nacional, que tindrà lloc els dies 28, 29, i 30 de juliol a la localitat alacantina d'Elx.

Primàries a Extremadura, Cantàbria i la Rioja

A banda del País Valencià, aquest diumenge també han fet primàries els socialistes extremenys. El president autonòmic, Guillermo Fernández Vara, s'ha imposat de manera incontestable, amb el 66 per cent dels vots, a Eva Pérez i Enrique Pérez, que li disputaven el lideratge.

Zuloaga guanya les primàries socialistes a Cantàbria a Díaz Tezanos per 167 vots.

El suport a la candidatura de Francisco Ocón, a les primàries de la Rioja, ha tingut un suport del 56,72 per cent dels vots.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut