Membres del PSC Maresme aplaudeixen el nou primer secretari, Xesco Gomar, després de fer-se públics els resultats, el 14 de gener de 2017. (horitzon…
Membres del PSC Maresme aplaudeixen el nou primer secretari, Xesco Gomar, després de fer-se públics els resultats, el 14 de gener de 2017. (horitzontal)

Xesco Gomar bat la diputada Alícia Romero en la cursa a la primera secretaria del PSC al Maresme

ACN Mataró.-El fins ara primer secretari del PSC a Mataró, Xesco Gomar, s'ha convertit en primer secretari del partit al Maresme, en imposar-se en primàries a la diputada i exregidora de Mataró, Alícia Romero. La victòria ha estat molt ajustada i per només deu vots -212 a 202. Hi ha hagut també set vots en blanc i un vot nul, amb una participació del 62,98%. Gomar, que va ser un dels artífex de la candidatura de David Bote amb què el PSC va recuperar l'alcaldia a Mataró en les municipals de 2015, ha fonamentat la seva victòria en els vots recollits a la capital del Maresme, on hauria arrasat, segons ha pogut saber l'ACN. A la resta de meses Gomar només s'hauria imposat a Calella, mentre que Romero hauria guanyat còmodament, tot i que de manera insuficient, a la resta del territori -Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Premià de Mar. El partit no ha volgut facilitar les dades per territori.

Després de conèixer els resultats, Gomar ha celebrat la victòria qualificant "d'exemplar" el procés de primàries: "Qui ha guanyat és la federació socialista del Maresme". El nou primer secretari assegura que a partir de dilluns tots treballaran "junts" pel partit perquè la del Maresme, diu, és "una única federació", sense bàndols.

Anar al contingut