Trias i Balmón asseguts junts durant la votació
Barcelona

Xavier Trias, primer president de l'àrea metropolitana de Barcelona

Trenta-sis batlles han votat de forma unànime la investidura de Xavier Trias com a primer president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona gràcies a un acord entre CiU, el PSC, ICV-EUiA, ERC i PP. Ara només falta que el Consell Metropolità l'investeixi.

Actualitzat
El Consell dels Alcaldes està format per 36 votants, 18 són del PSC, que dobla els 9 que té CiU. ICV en té dos (més el de Santa Coloma de Cervelló, d'un grup proper als ecosocialistes) i 3 són independents. Completen la llista els batlles de Badalona i de Castelldefels, les dues poblacions metropolitanes on el PP, per primer cop, ha aconseguit accedir a l'alcaldia. L'únic alcalde republicà, Oriol Junqueras, que presideix l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts, ha arribat amb un petit retard a la reunió. També els dos populars han votat a favor de fer Trias president "com a proposta institucional", ha explicat el badaloní Xavier García-Albiol.

Amb el Consell dels Alcaldes han començat els passos per constituir l'Àrea Metropolitana de Barcelona, creada per llei l'agost passat i que a partir d'aquesta legislatura substituirà la Mancomunitat de Municipis, l'Entitat del Medi Ambient i l'Entitat del Transport. La llei no determina que sigui l'alcalde de Barcelona qui ha de presidir l'ens metropolità, però ningú ho ha posat en dubte Xavier Trias formarà tàndem amb el socialista Antoni Balmón, alcalde de Cornellà.
Anar al contingut