Andrea Levy, Xavier García Albiol, Alícia Sánchez-Camacho i Enric Millo, durant la primera jornada del Congrés
Andrea Levy, Xavier García Albiol, Alícia Sánchez-Camacho i Enric Millo, durant la primera jornada del Congrés
L'Hospitalet de Llobregat

Xavier García Albiol, proclamat nou president del PPC

El nou líder del Partit Popular de Catalunya ha rebut el 93% dels vots

RedaccióActualitzat

Xavier García Albiol ha estat proclamat nou president del PP català amb el 93% dels vots, en substitució d'Alícia Sánchez-Camacho. 

El PP afronta el seu catorzè congrés a Catalunya amb dos grans objectius: frenar el procés independentista i recuperar el terreny perdut en mans de Ciutadans.

García Albiol era l'únic candidat i ja va rebre fa setmanes un suport majoritari dels afiliats. De la nova direcció, en destaca el fins ara portaveu adjunt al Parlament, Santi Rodríguez, nou secretari general del Partit Popular Català i número dos d'Albiol.

El congrés ha arrencat aquest matí amb la constitució de la mesa, presidida per la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i la inauguració a càrrec de Javier Arenas, Andrea Levy i la presidenta sortint, Alícia Sánchez-Camacho.

En el seu discurs de comiat, Sánchez-Camacho ha agraït el suport rebut i també ha vaticinat que Catalunya viurà aquest any el seu últim desafiament independentista.

A la tarda, ha estat el torn de la secretaria general del partit, Maria Dolores de Cospedal i de Xavier García Albiol.

En el seu discurs de presentació de candidatura, Albiol ha parlat de les dificultats de ser del PP a Catalunya.

També ha remarcat que el Partit Popular és el partit de la convivència, i dels que se senten catalans i espanyols. Albiol ha afegit que també és la formació dels que estan farts de l'independentisme.

"Som el partit del 'sí'. Sí a treballar i a defensar els homes i les dones farts d'independentisme excloent. Del sí a la convivència i al respecte per sobre de debats de banderes. Del sí als catalans que estem fins al capdamunt del procés, de la consulta i del referèndum. Fins al capdamunt!"

"Estem treballant no per heretar les engrunes de Convergència i Unió, sinó per representar aquesta majoria de catalans que s'han vist exclosos per aquest nacionalisme que ha oblidat la meitat de la població."

Mariano Rajoy clausurarà el congrés diumenge a l'Hospitalet de Llobregat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut