Barcelona

Xavier García Albiol ha allargat la mà a Ciutadans per formar una coalició alternativa no rupturista

Albiol assenyala que els resultats de la seva formació no són els esperats i que, per tant, no estan satisfets

RedaccióActualitzat

El candidat del PPC, Xavier García Albiol, s'ha felicitat per la participació en aquests comicis i ha ressaltat les grans cues per votar en barris de les ciutats de l'àrea metropolitana on tradicionalment no es votava en les autonòmiques.

Segons Albiol, aquesta alta participació demostra que una gran majoria de catalans no estan d'acord per la fractura i que això demostra que els que sí que estaven d'acord amb aquesta opció han fracassat. S'ha de tenir en compte que la participació ha augmentat un 9% i ha batut el rècord històric d'unes eleccions autonòmiques.

Albiol també ha assenyalat que els resultats de la seva formació no han estat els esperats i que per tant no estan satisfets amb com han anat els comicis per a ells. Tindran 11 diputats, però, com ha dit Albiol, seran més dels que les enquestes els donaven.

Segons García Albiol, la suma de Convergència i Esquerra no els permet plantejar-se el repte rupturista. Segons ell no sumen i aquesta és una dada important.

Pel líder del PPC: "Artur Mas ha entrat a la deriva. Ha fet tres eleccions. Ha dividit i ha trencat la seva coalició i s'ha quedat amb els resultats que tenia fa cinc anys; per això valia la pena quedar-se com estava i no dividir la societat".

Segons García Albiol, a Catalunya hi ha persones que no volen la ruptura i la separació amb Espanya. I ha afegit que espera que a partir d'ara imperi el seny i les prioritats reals dels catalans, que són l'estabilitat econòmica i social.

En la seva intervenció, Albiol ha felicitat Ciutadans, que han obtingut, segons ha dit, un resultat molt satisfactori. També ha ofert a Ciutadans formar una coalició alternativa no rupturista, de convivència amb la resta d'Espanya.

Rajoy ha seguit l'escrutini

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha arribat a la seu nacional del PP de Madrid, al carrer Génova, cap a un quart de nou del vespre, un cop tancats els col·legis electorals a Catalunya. Des d'allà ha seguit l'escrutini acompanyat per la cúpula del seu partit.

A més de la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, han estat a la planta noble de la seu del PP, la setena, quatre dels vicesecretaris de la formació: Fernando Martínez Maíllo, Javier Arenas, Javier Maroto i Pablo Casado.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut