Barcelona

Xavier García Albiol diu que "Catalunya no és una nació" i que el seu "rival" no és Ciutadans

El candidat del PP de Catalunya a la presidència de la Generalitat afirma que vol ser el "referent" no independentista el 27-S, i alhora diu que Ciutadans no és el seu rival: "M'agradaria que fossin uns companys de viatge"

RedaccióActualitzat

El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha assegurat que "Catalunya no és una nació. És la meva terra, i Espanya, el meu país". En una entrevista a RAC 1, García Albiol també ha dit que formarà una candidatura "transversal" per erigir-se en "el referent" no independentista, i s'ha mostrat a favor de reformar la Constitució en el moment adequat per ajustar-la a la nova realitat econòmica i territorial.

El candidat dels populars el 27-S ha advertit que les eleccions no seran "plebiscitàries", encara que sí "les més importants de la democràcia", i el PP les afrontarà amb el repte de convertir-se "en el principal referent al Parlament de persones no independentistes, siguin d'esquerres o de dretes", davant d'una CDC, ERC i CUP, que "han agafat la pilota i creuen que tenen el partit guanyat". El seu objectiu, diu, és formar una "candidatura transversal" que "vagi més enllà de sigles". Hi caben, afegeix, "federalistes, autonomistes o que se sentin més catalans que espanyols, més espanyols que catalans o igual, que es puguin sentir còmodes."

Albiol ha volgut remarcar que el seu "rival" no és Ciutadans, que li agradaria que fos el seu "company de viatge", encara que ha criticat novament el seu líder, Albert Rivera: "El que necessitem és estar aquí donant la cara i lluitant perquè és el moment més complicat". S'ha mostrat a favor de reformar la Constitució. "No és la Bíblia. És el marc de convivència que tenim, han passat anys i que es pugui ajustar a la nova realitat econòmica i territorial del país ho trobo normal", ha dit el candidat popular. Ha deixat clar, però, que "una qüestió tan seriosa com aquesta cal plantejar-la en el moment adequat", ja que la prioritat fins ara era "sortir del pou".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut