Barcelona

Xavier García Albiol: "Ara, el PP tornarà a les essències"

El president del PP Català diu que, amb els governs de Puigdemont i Torra, els no nacionalistes ho passen malament

RedaccióActualitzat

El president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, vol encapçalar la llista del PP a l'alcaldia de Badalona en les municipals de l'any que ve i així ho ha comunicat oficialment al nou president del partit, Pablo Casado.

En declaracions al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, García Albiol ha descartat que aquesta responsabilitat municipal impliqui, a la força, el seu relleu al capdavant del PP Català. Ha explicat que, si aconsegueix l'alcaldia de Badalona, deixaria el grup parlamentari, però ha negat que també se l'hagi de substituir com a líder del PP Català.

"Aquest repte il·lusionant que tinc per ser alcalde de Badalona requereix un replantejament, un replantejament general. Però en cap cas --i va ser ell qui m'ho va traslladar--, en cap cas això significa necessàriament un congrés extraordinari, que no s'ha de que convocar fins al 2021."

Segons García Albiol, el nou lideratge del partit a mans de Pablo Casado, amb el PP a l'oposició, és un bon moment per tornar a "les essències" de l'ideari popular:

"Aquest PP, el que fa és tornar una mica a les essències. Hem de reconèixer que la gestió de govern durant sis anys el que ha portat és un cert pragmatisme a l'hora de dur a terme l'acció, el dia a dia. Potser han quedat de costat una mica les essències del partit, la raó per la qual molts ens hi vam afiliar. Ara que estem a l'oposició em sembla que és un bon moment per redefinir i tenir clar quins són els idearis del partit."

"Un PP que el que pretén és representar el sentiment de tots els espanyols que estan a la dreta del Partit Socialista."

Xavier García Albiol ha reivindicat el perfil propi de Pablo Casado i nega que continuï el llegat de l'expresident José María Aznar.
García Albiol aposta perquè el partit abraci un ampli espectre polític i se situï a la dreta del PSOE. En la seva opinió, el PP no competiria amb Ciutadans per aquest espai, perquè segons ell, la formació taronja no té cap ideologia.

"Ciutadans és un partit que té 10 o 12 anys. Jo soc dels que creuen --l'hi dic sincerament-- que és un partit sense ideologia. És un partit que ara poden dir blanc i, al cap de quatre hores, si els seus interessos electorals així ho demanen, et canvien el criteri totalment."

El president del PP Català també ha dit que, a Catalunya, els que no són independentistes ho estan passant malament.

"A Catalunya, els que no som independentistes, durant el govern de Carles Puigdemont primer i ara amb Quim Torra, ho estem passant malament. Creiem que cal un replantejament i tornar a les essències d'un partit de centredreta, català, però d'àmbit espanyol."

ARXIVAT A:
PPXavier García Albiol
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut