Una de les primeres decisions de Domènech va ser la retirada del bust de Joan Carles I
Una de les primeres decisions de Domènech va ser la retirada del bust de Joan Carles I
Barcelona

L'historiador Xavier Domènech serà el candidat de Podem, Iniciativa i EUiA el 20-D

A l'espera de saber si aquesta llista de confluència d'esquerres compta amb el suport de Barcelona en Comú, el candidat serà un home pròxim a la plataforma d'Ada Colau

Actualitzat

L'historiador Xavier Domènech serà el cap de llista de la candidatura de Podem, Iniciativa per Catalunya (ICV) i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) en les eleccions del 20 de desembre. A l'espera de saber si aquesta llista de confluència d'esquerres compta amb el suport de Barcelona en Comú, el candidat serà un home pròxim a la plataforma d'Ada Colau. De fet, l'alcaldessa barcelonina el va nomenar comissionat d'Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l'Ajuntament de Barcelona.

Des d'aquest càrrec ha afrontat, entre altres qüestions, la polèmica sobre la revisió dels símbols i dels noms dels seus carrers i espais públics amb el principal objectiu de reduir la presència de noms borbònics. Una de les primeres decisions que va prendre des del seu càrrec va ser la retirada del bust del rei Joan Carles del saló de plens del consistori barceloní.

Domènech, professor a la Universitat Autònoma, és especialista en moviments socials i el canvi polític en el franquisme i la Transició.

Anar al contingut