Xavier Domènech i Ada Colau (ACN)
Xavier Domènech i Ada Colau (ACN)
Barcelona

Domènech, Sibina i Albiach opten a liderar el nou partit polític dels comuns

El diputat al Congrés dels Diputats encapçala una llista que inclou càrrecs d'Iniciativa, EUiA i BComú. Des de Podem, Marta Sibina i Jèssica Albiach han presentat candidatures.

RedaccióActualitzat

El líder d'En Comú Podem (ECP), Xavier Domènech, ha presentat la candidatura de consens del nou espai polític que impulsa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. És una llista oberta, que competirà amb la que presenta Podem. Hi figuren el portaveu d'Iniciativa, Ernest Urtasun; el coordinador d'EUiA, Joan Josep Nuet; el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i l'economista Vicenç Navarro. Els inscrits podran votar els candidats a les primàries a partir de l'1 d'abril.

La candidatura de consens presentada per Domènech inclou l'alcaldessa de Castelldefels, Candela López (Movem Castelldefels); la número dos de Domènech al Congrés, Lucía Martín; els coordinadors nacionals d'ICV, Marta Ribas i David Cid; el regidor de Presidència i Aigua de Barcelona, Eloi Badia, i la membre de la Coordinadora de BComú Susana Segovia. També hi ha la secretària d'Organització d'ICV, Núria Buenaventura; la coordinadora de Comunicació d'EUiA, Eva Balart; les sindicalistes Joana Aguda (ICV) i Núria Lozano (EUiA); el politòleg lligat a BComú Aitor Hernández; la comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, i el coordinador del grup parlamentari d'ECP al Congrés, Marc Grau.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha mostrat il·lusionada de formar part d'un "gran equip, divers i plural":

 

Sibina i Albiach, també candidates

Per la seva banda, la llista de la direcció de Podem a l'executiva estarà encapçalada per la diputada al Congrés Marta Sibina. A més de Sibina, a la candidatura hi ha el secretari polític de Podem, Joan Giner, regidors, membres dels cercles territorials i independents, com l'economista Sergi Cutillas. El líder del partit a Catalunya, Albano-Dante Fachín, també en forma part.

Dins mateix de Podem, la diputada Jèssica Albiach ha impulsat la candidatura Juntes Podem. Definida com a "transversal", la llista d'Albiach integra, entre altres, el secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu.

La direcció estatal de Podem ha assegurat que no donarà suport a cap llista a Catalunya.

Anar al contingut