Barcelona

Xavier Crespo es desentén de cap tracte de favor a la màfia russa

L'exalcalde de Lloret de Mar i exdiputat de CDC l'acusen d'haver afavorit un empresari rus en projectes urbanístics al seu municipi

RedaccióActualitzat

Aquest matí s'ha reprès al Tribunal Superior de Justícia de Barcelona (TSJC) el judici contra l'exdiputat de CDC i exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo i cinc acusats més per l'anomenat "cas Clotilde". Crespo, acusat dels delictes de prevaricació i suborn, ha negat haver donat cap tracte a favor de la màfia russa. L'exalcalde ha declarat que va viatjar a Moscou, a compte de l'empresari rus Andrei Petrov, per comprovar què i qui hi havia al darrere de les inversions que es volien fer al municipi de la Selva, i que el viatge va ser de feina i no de plaer.

L'exalcalde ha dit que va anar tres dies a la capital russa per assegurar-se que era una empresa solvent, ja que havia d'ocupar-se de la remodelació de l'antiga plaça de toros de Lloret de Mar. Ha negat que hi anés de vacances i ha afegit que va viatjar amb la seva dona perquè diu que era directiva del club d'hoquei -que volia patrocinar Petrov- i amb el seu fill d'onze anys perquè no tenia on deixar-lo. Durant la seva declaració, Crespo ha assenyalat que no sabia que el patrocini que podien fer els russos dels clubs de futbol i d'hoquei es pogués fer en metàl·lic i, per tant, amb tràfic de sobres amb diners. El judici ha començat amb retard per problemes amb el sistema de gravació audiovisual a la sala del tribunal.

Xavier Crespo ha reconegut que es va reunir diverses vegades amb Andrei Petrov, en una relació que considera "normal" perquè el presumpte mafiós volia impulsar un projecte urbanístic de gran interès per a Lloret, i que l'empresari li va pagar un viatge a Rússia amb la seva dona, però ha puntualitzat: "Vaig estar a Moscou 17 hores, això no eren vacances".

Crespo s'enfronta a una petició de pena de dos anys i mig de presó i 17 d'inhabilitació per haver afavorit un empresari rus en els seus projectes urbanístics a Lloret de Mar, a canvi d'esponsoritzacions i regals personals. En la primera sessió del judici, fa un mes, les defenses dels acusats van demanar la nul·litat del procediment perquè entenien que l'acusació es basa en escoltes telefòniques il·legals.

Petrov atribueix als seus superiors la decisió de patrocinar clubs locals

L'empresari rus Andreu Petrov, també imputat en el "cas Clotilde", ha negat haver rebut cap tracte de favor per part de Crespo a canvi de regals per facilitats en un projecte urbanístic a l'antiga plaça de toros.

Petrov ha assegurat que patrocinar equips de la població era política general de la seva companyia. Per l'empresari, el patrocini de la seva empresa, Development Diagnostic Company (DDC), als clubs de futbol i hoquei de Lloret, no va ser decisió seva, sinó que l'ordre va ser dels seus superiors, en la línia de la política general del grup d'empreses Gazprom.

L'empresari s'ha negat a respondre les preguntes de la Fiscalia i només ha contestat breus qüestions de la seva defensa.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut