Futbol

Xavi i Cesc Fàbregas, únics jugadors catalans nominats a la Pilota d'Or

La revista "France Football" ha fet públic aquest diumenge la llista dels 30 candidats a la Pilota d'Or, un guardó que distingeix el jugador més destacat de l'any al futbol europeu. Entre els elegits només hi figuren dos jugadors catalans, el blaugrana Xavi Hernández i el migcampista de l'Arsenal Cesc Fàbregas, integrants de la selecció espanyola campiona d'Europa. Precisament, Espanya és qui més jugadors aporta a la llista de nominats, amb un total de set. Entre els candidats no hi ha noms com el del brasiler Ronaldinho, l'italià Fabio Cannavaro, guanyador el 2006, o Andrés Iniesta.

Actualitzat

Iker Casillas, Fernando Torres, David Villa, Cesc Fàbregas, Xavi Hernández, Marcos Senna i Sergio Ramos figuren entre els 30 candidats a la Pilota d'Or, amb la qual la revista "France Football" distingeix cada any el jugador més destacat de l'any al futbol europeu.

Espanya, campiona de l'Eurocopa, és el país que més jugadors aporta, amb set, en una nòmina de candidats en la qual no hi ha el brasiler Ronaldinho ni l'italià Fabio Cannavaro, guanyador del trofeu el 2006.

Per equips, el Reial Madrid és el més representat a la llista, amb cinc jugadors, mentre que el Barcelona i el Chelsea en tenen tres. Per primera vegada la nòmina d'aspirants es redueix a 30, entre els quals un jurat mundial elegirà al guanyador. En totes les edicions anteriors del trofeu s'anunciaven 50 candidats.

El guanyador de la Pilota d'Or, que l'any passat va ser per al brasiler Kaká (Milan), s'anunciarà el 2 de desembre.

Els trenta jugadors que opten a la Pilota d'Or 2008 són:
- Argentina: Agüero (Atlètic de Madrid) i Messi (Barcelona).
- Brasil: Kaká (Milan)
- Espanya: Casillas i Sergio Ramos (Reial Madrid), Cesc Fàbregas (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool), Senna (Vila-real), Villa (València) i Xavi (Barcelona)
- Portugal: Pepe (Reial Madrid) i Cristiano Ronaldo (Manchester United)
- Togo: Adebayor (Arsenal)
- Rússia: Arxavin i Jirkov (Zenit de Sant Petersburg)
- Alemanya: Ballack (Chelsea)
- França: Benzema (Lió), Ribery (Bayern de Munic)
- Itàlia: Buffon (Juventus) i Toni (Bayern de Munic)
- Costa d'Ivori: Drogba (Chelsea)
- Camerun: Eto'o (Barcelona)
- Anglaterra: Gerrard (Liverpool), Lampard (Chelsea) i Rooney (Manchester United)
- Suècia: Ibrahimovic (Inter de Milà)
- Holanda: Van der Sar (Manchester United), Van der Vaart i Van Nistelrooy (Reial Madrid).
- Sèrbia: Vidic (Manchester United).

Anar al contingut