Barça

Xavi considera "justa" la sanció a Cristiano Ronaldo i critica l'egoisme del portuguès

La sanció de dos partits a Cristiano Ronaldo encara cueja. Tant a Madrid com a Barcelona. Xavi Hernández n'ha parlat i ha estat taxatiu. Considera més que just el càstig de dos partits i acusa el madridista de pensar més en ell que en l'equip. L'egarenc ha explicat que la jugada de Cristiano Ronaldo era "vermella clara" i, la sanció, "justa". No entén que es compari l'acció del madridista amb la que va protagonitzar Messi contra el Sevilla i ha defensat la feina de l'argentí, "que sempre mira pel grup, a diferència d'altres futbolistes".

Actualitzat
Les paraules del de Terrassa han estat en el decurs d'un acte solidari. Xavi hi assistia en qualitat de padrí del llibre solidari que, des de fa 5 anys, escriuen una trentena de periodistes esportius. L'organització li ha fet entrega d'un xec de 50.000 euros, que és el que s'ha recaptat amb les vendes d'aquest cinquè llibre. El jugador destinarà aquests diners a la Fundació Àlex, que dóna suport i ajuda a nens amb discapacitat.

Comparacions odioses

A Xavi no li ha sorprès que el Madrid hagi presentat com a prova per evitar el càstig contra Ronaldo una acció en la qual Messi intenta desfer-se d'un rival (Marc Valiente) i on es va assenyalar falta contra el sevillista, amb l'objectiu de presentar davant el comitè de competició proves amb accions suposadament iguals. Segons el parer del segon capità blaugrana, "cadascú mira pels seus interessos. Ells volen tenir Cristiano Ronaldo al terreny de joc. Per mi la jugada és molt clara: potser no arriba a ser agressió perquè li fan falta abans [realitzada per Patrick Mtiliga, que va acabar amb el nas trencat pel cop amb la mà del portuguès], però és vermella i els dos partits són justos. Justíssims, a més."

Pel que fa a la comparativa que ha realitzat el Madrid amb la jugada de Messi, Xavi no creu que hi hagi la idea de perjudicar la imatge de l'argentí, elegit millor jugador del món per la FIFA. "Messi és el número 1. La imatge de Messi no es pot malmetre de cap manera, perquè és humil i treballador, i sempre mira pel grup. És la diferència amb altres futbolistes, que Messi mira pel grup". Seguint amb les comparacions que s'han fet entre l'acció de Messi i la de Ronaldo, Xavi creu que no tenen res a veure l'una amb l'altra: "S'ha de valorar una mica la intenció. El que veig és que Leo vol seguir jugant en tot moment. Cristiano és veritat que vol seguir jugant, però es vol desfer del contrari amb una manotada. Coneixent Leo, l'únic que volia era seguir corrent amb la pilota. No poso la mà al foc per ningú, però en tot moment sé que Messi tenia tota la intenció de seguir jugant. La de Cristiano, no la sé".

Partidet amistós en l'entrenament voluntari

Després del sopar que van fer dimarts tots els integrants de la plantilla del Barça, aquest dimecres Josep Guardiola ha convocat un entrenament voluntari, al qual han acudit alguns jugadors del primer equip, com Txigrinski, Pedro, Bojan, Márquez, Milito, Maxwell i Pinto. Reforçats amb jugadors del B s'han enfrontat en un partidet contra altres jugadors del filial i del juvenil. Encara que no passi d'una anècdota, l'equip més experimentat s'ha imposat per 2 a 1. Bojan i Thiago han remuntat el gol inicial d'Edu Oriol.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut