Xàfecs intensos i calamarsades al Pla d'Urgell i Catalunya Central

Els ruixats i els xàfecs de les tardes d'agost ja són aquí. Ahir van descarregar amb força a la Catalunya Central i al pla de Lleida

Néstor GómezActualitzat

Si veus arribar un gran xàfec, busca un cobert i deixa'l marxar. Els xàfecs d'estiu són de curta durada, però molt intensos. Si us atreviu només a recórrer uns pocs metres sota la pluja, acabareu ben xops.

Mireu les imatges gravades ahir a la tarda de Mollerussa (ACN), Sant Hilari Sacalm (David Gubern), Capolat (Carme Pellicer) i Masella. Les pluges van anar acompanyades de calamarsades. El registre de pluja més important es va recollir a Torelló, amb 50 l/m² i els 30 l/m² es van superar en algunes poblacions de les comarques del Ripollès, Osona, Garrotxa, Berguedà i Pla d'Urgell.

Els ruixats van anar acompanyats de calamarsa i pedra. Una pedregada de la mida de pilotes de ping-pong va descarregar al Poal. Edgar Aldana ens mostra aquesta pedra comparada amb una moneda d'euro. Avui caldrà fer revisió de totes les afectacions produïdes als camps per valorar possibles danys.

Les tempestes van descarregar sobre Catalunya uns 14.000 llamps, segons Meteocat. La Noguera va ser la comarca amb més llamps, amb uns 3.600 llamps de núvol a núvol, i més de 200 llamps van impactar a terra. La segona comarca on es van detectar més llamps va ser el Berguedà, amb uns 2.300 de núvol a núvol.

Les tempestes tornaran puntualment aquesta tarda. Mireu els detalls a la previsió del temps d'avui.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut