Nova York

Wolfowitz deixarà la presidència del Banc Mundial el 30 de juny

El president del Banc Mundial, Paul Wolfowitz, dimitirà del càrrec a partir del 30 de juny. La decisió s'ha comunicat aquesta nit, després de dos dies de negociacions intenses, en què Wolfowitz i l'administració Bush han pressionat per evitar que es fes efectiva la renúncia. El motiu del relleu és l'escàndol provocat per la promoció de la companya del polític nord-americà. De tota manera, Wolfowitz ha aconseguit que el Banc Mundial hagi acceptat que va actuar èticament i de bona fe. Wolfowitz, home de confiança de Bush i un dels màxims exponents de l'ala més conservadora de l'entorn del president, encara no té successor, encara que el banc ha assegurat que ja l'ha començat a buscar.

Actualitzat

El consell executiu del Banc Mundial ha fet públic un comunicat en què anuncia que reconeix "la decisió de Wolfowitz de dimitir com a president del Grup del Banc Mundial, que es farà efectiva al final de l'any fiscal, el 30 de juny del 2007". El consell hi afegeix que "començarà el procés de nomenament d'un nou president immediatament".

L'anunci de la dimissió de Wolfowitz ha arribat després d'un llarg procés de negociació, en què l'encara president ha aconseguit que es reconegués que va actuar "de bona fe" en l'ascens i increment salarial de la seva parella, Shaha Alí Riza. "Wolfowitz ens va assegurar que va actuar de forma ètica, de bona fe i seguint el que ell creia que era el millor interès de la institució, i nosaltres ho acceptem".

Tot just després de saber-se'n la dimissió, el president dels Estats Units, George Bush, ha afirmat que l'acceptava, encara que a contracor. "Paul Wolfowitz és un bon home que es preocupa molt per la greu situació de la gent pobra al món. Hauríem preferit que es quedés al banc, però el president accepta resignadament la seva decisió", ha informat el portaveu de la Casa Blanca, Tony Fratto.

Fratto també ha confirmat que la Casa Blanca anunciarà "aviat" el candidat que rellevarà Wolfowitz, per permetre "una transició ordenada" dins la cúpula del Banc Mundial.


VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut