Wimbledon

Wimbledon dóna el tret de sortida amb Federer i Nadal com a grans favorits

Wimbledon dóna el tret de sortida amb Roger Federer i Rafa Nadal com a grans favorits. El tenista suís, que aspira al seu sisè títol consecutiu, debuta aquest dilluns contra l'eslovac Dominik Hrbaty. També debuten avui en primera ronda David Ferrer, que juga contra el rus Stakhovsky, i Juan Carlos Ferrero, que se les haurà amb el nord-americà Sam Querrey. Dimarts serà el torn de l'aspirant a destronar Federer, el manacorí Rafa Nadal, que es veurà les cares amb l'alemany Andreas Beck.

Actualitzat

A Wimbledon, les hores prèvies a l'inici de la competició estan marcades per la sospita de partits pactats amb apostes il·legals. Segons el "Times", fins a vuit partits haurien tingut un desenllaç manipulat per les màfies de l'Europa de l'Est.

Nadal vol destronar Federer

Per als amants del tenis, Wimbledon és tot un món. Manen el prestigi i les tradicions. Una de les més exigents és la de vestir de blanc. Els estils, però, defineixen molt cada protagonista. Ara dominen la serenor del suís campió i l'empenta d'un mallorquí descarat que aspira a destronar-lo.

Tots dos han protagonitzat les dues anteriors finals. L'última, a cinc sets, en què el rei de l'herba va tenir feina per superar la capacitat de lluita del de Manacor. El camí fins al dia 6 de juliol és llarg i ple d'aspirants, com Rodick o Djokovic. El serbi, número 3 del món i campió a Austràlia, que l'any passat va haver d'abandonar contra Nadal, aquest cop juga pel cantó del quadre del suís. Sigui com sigui, Federer, que també té com a referència les set victòries de Pete Sampras, i Venus Williams, vigent campiona del quadre femeni, són part de l'atractiu d'un torneig que fa que valgui la pena fer llargues esperes per aconseguir una entrada.

Anar al contingut