El dia que havia d'anar al jutjat, Toledo ha fet una roda de premsa en un centre pastoral de Vallecas (EFE)
El dia que havia d'anar al jutjat, Toledo ha fet una roda de premsa en un centre pastoral de Vallecas (EFE)
Vallecas

Willy Toledo, acusat d'ofensa religiosa: "Considero que no he comès cap delicte"

L'actor no s'ha presentat al jutjat a declarar i ha fet una roda de premsa en un centre pastoral

RedaccióActualitzat

L'actor Willy Toledo considera que no ha comès cap delicte i per això no ha anat a declarar aquest dimarts als jutjats de la Plaza de Castilla de Madrid. Se l'acusa d'un delicte contra sentiments religiosos:

"Considero que no he comès cap delicte i, per tant, no hi ha cap necessitat que jo comparegui davant d'un jutge per declarar sobre els meus sentiments religiosos, la meva ideologia, manera de pensar, sexualitat... La Constitució m'empara en tots aquests fets."

El col·lectiu Advocats Cristians se l'acusa per un missatge de Facebook publicat arran del judici contra tres dones que, el 2014, van participar en una processó feminista amb una gran vagina com a imatge a adorar. "Em cago en Déu i em sobra merda per cagar-me en el dogma de la santedat i virginitat de la Verge Maria", va publicar.

Toledo, que s'arrisca a una detenció, ha afirmat que assumirà el que vingui: "No amb esportivitat, però ho assumiré".

Paral·lelament, el judici s'ha cancel·lat per la vaga de jutges i, finalment, se celebrarà el 28 de juny. A la primera citació, prevista per al 18 d'abril, ja va advertir que no hi aniria.


A l'hora que estava convocat, Toledo ha fet una roda de premsa en un centre pastoral de Vallecas per defensar el dret a la llibertat d'expressió. L'han acompanyat companys de professió com Javier Bardem, Alberto San Juan, Nathalie Poza o Leo Bassi, així com el seu advocat, Endika Zulueta, o la professora de la Universitat Carlos III María Eugenia R. Palop.

Bardem ha afirmat que el cas de Toledo fa retrocedir a temps passats:

"Que això es pugui penar amb presó és un retrocés que ens porta a l'època del franquisme."

 

 

L'Arquebisbat de Madrid ha desautoritzat la roda de premsa al centre pastoral Carlos Borromeo, però el capellà, Javier Baeza, ha decidit tirar-la endavant perquè no podien "callar" davant la "persecució de sectors molts conservadors" contra la llibertat d'expressió.

Desenes de persones han anat al centre i han cridat consignes com "Llibertat d'expressió" o "Visca el cony insubmís".

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
Anar al contingut