Captura de la pàgina de Wikileaks (Foto: Reuters)
Les dades de Wikileaks posen en un compromís la diplomàcia nord-americana. (Foto: Reuters)
Nova York

Wikileaks torna a estar activa en una adreça web suïssa després d'un nou bloqueig

Wikileaks, l'organització responsable de la gran filtració de documents secrets que han deixat en evidència la diplomàcia nord-americana, ja torna a ser present a la xarxa. Durant sis hores ha deixat de ser visible perquè l'empresa nord-americana que li proporcionava una adreça li ha denegat el servei, al·legant que els atacs cibernètics contra Wikileaks amenaçaven de bloquejar l'accés a milers d'altres pàgines. No és la primera vegada que passa. L'empresa Amazon també va denegar als responsables del web el suport tècnic necessari per mantenir-lo disponible. Amazon desmenteix que tot plegat obeeixi a pressions dels Estats Units per tancar el web.

Actualitzat
USA Everydns.net ha seguit els passos d'Amazon i ha deixat d'allotjar Wikileaks al·legant que els atacs que rep aquesta pàgina estaven posant en perill l'estabilitat dels seus servidors i podrien perjudicar el funcionament de la resta de serveis de l'empresa.

Wikileaks, que ja ha trobat un nou domini, Wikileaks.ch, ha qualificat "d'assassinat" la decisió d'USA Everydns.net en un comunicat en què ha fet una crida a "mantenir-nos forts" i també ha sol·licitat donacions, que es recollirien a través d'una adreça electrònica i que podrien anar destinades a finançar un nou espai a la xarxa.

La decisió d'USA Everydns.net és la mateixa que hores abans havia pres Amazon. Aquesta empresa culpa el mateix Wikileaks del bloqueig perquè, assegura, ha violat les condicions del servei en no poder demostrar que controla tots els drets del contingut ni que l'ús d'aquest contingut no provocarà danys a persones o entitats.
Anar al contingut