WhatsApp permetrà compartir la ubicació a temps real amb els contactes

La companyia ja permetia compartir una ubicació estàtica, però ara ho amplia al temps real fins que l'usuari ho desitgi

RedaccióActualitzat

La funcionalitat s'avançava fa mig any i finalment s'ha confirmat. A partir d'aquest dimecres, els usuaris de WhatsApp podran compartir la seva ubicació a temps real amb els contactes que desitgin. Així ho ha confirmat la companyia en la seva web, on dona idees: mai et creuen quan dius que estàs arribant? No saps arribar a un lloc i vols que et guiïn? Vols estar localitzable si surts a fer una excursió?

Per a uns útil, per d'altres una intromissió més en la privacitat o un nou motiu per desconfiar de la tecnologia. Pels que no ho veuen clar, la companyia propietat de Facebook assegura que ha garantit un xifrat d'extrem a extrem, difícil de hackejar, i que per tant, ningú podrà accedir a la localització si no es desitja. La companyia deixa clar que és l'usuari en tot moment qui decideix si fer-ho o no.

Ja era possible enviar la ubicació estàtica

Aquesta nova funcionalitat estarà disponible progressivament per a tots els usuaris. Per activar-la s'haurà de seguir el mateix sistema que per compartir una foto, un vídeo o la ubicació estàtica, com ja era possible. Es podrà fer en els xats individuals i en els de grup.

En activar la localització a temps real s'haurà de triar la durada, però, remarquen que es podrà aturar en tot moment. La localització apareixerà pintada sobre un mapa. Si diferents contactes ho fan, s'hi veuran tots en paral·lel.

Anar al contingut