El logotip de WhatsApp i un usuari enviant un missatge
El logotip de WhatsApp i un usuari enviant un missatge
Estats Units

WhatsApp deixarà de cobrar pel seu ús i serà totalment de franc

La companyia anuncia que en les pròximes setmanes no tornarà a cobrar per aquest servei

RedaccióActualitzat

L'aplicació de missatgeria WhatsApp serà totalment de franc. Fins ara els usuaris pagaven al voltant d'un dòlar cada any -89 cèntims d'euro en el cas d'Europa- però els responsables de l'app han decidit optar per un altre model de negoci, segons ha avançat el fundador de la companyia en unes jornades sobre noves tecnologies que es fan a Munic, a Alemanya. A través del blog corporatiu, la companyia ha justificat la mesura perquè tothom hi pugui tenir accés:

"Durant alguns anys vam demanar a la gent que pagués per utilitzar Whatsapp després del primer any. Segons hem anat creixent, ens en hem adonat que aquest enfocament no ha funcionat bé. Molts usuaris de WhatsApp no tenen targeta de crèdit o dèbit i els preocupa perdre el contacte amb els seus amics i familiars després del primer any. Així que durant les pròximes setmanes, eliminarem els diferents sistemes de pagament de la nostra app i WhatsApp no tornarà a cobrar per aquest servei".

WhatsApp té 900 milions d'usuaris a tot el món, gairebé el doble dels que tenia quan el va comprar Facebook. Ara Whatsapp es proposa avançar en la comunicació entre empreses i particulars i, per exemple, permetre comunicar-se amb el banc per parlar d'una transacció o amb la companyia aèria per la cancel·lació d'un vol.

Anar al contingut