Imatge d'arxiu de José Ignacio Wert al Congrés. (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de José Ignacio Wert al Congrés. (Foto: EFE)
Madrid

Wert es mostra obert a revisar la decisió d'apujar al 21% l'IVA cultural

El ministre ha explicat que no coneix cap ministre de Cultura i tampoc d'Hisenda a qui li agradi apujar els impostos i que tots són conscients de les complicacions que ha provocat la pujada de l'IVA en el sector cultural, una mesura que, segons ha reconegut, afecta l'assistència als espectacles, i s'ha mostrat disposat a revisar la decisió d'apujar-lo, tot i que amb matisos.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, s'ha mostrat obert a revisar la decisió d'apujar al 21% l'IVA cultural, tot i que ha matisat aquest posicionament. Wert ha explicat en una entrevista a la cadena COPE que no coneix cap ministre de Cultura i tampoc d'Hisenda a qui li agradi apujar els impostos i que tots són conscients de les complicacions que ha provocat la pujada de l'IVA en el sector cultural, una mesura que, ha reconegut, afecta l'assistència als espectacles, i s'ha mostrat disposat a revisar la decisió d'apujar-lo, però amb matisos: "En la mesura que sigui compatible amb els objectius de consolidació fiscal, tant el ministre d'Hisenda com jo mateix estem totalment oberts a revisar aquesta decisió."

El ministre ha afegit que l'IVA cultural s'ha d'emmarcar en una reflexió més àmplia, no només en els aspectes fiscals de la cultura, sinó també sobre noves formes d'incentius a les indústries culturals i en aspectes que tenen a veure amb el mecenatge.

Els empresaris teatrals han mostrat ja la seva esperança en el nou posicionament del ministre, segons ha dit a EFE el president de l'Associació de Productors i Teatres de Madrid, Jesús Cimarro. Cimarro ha afegit que ha remès a Hisenda les xifres corresponents al primer trimestre del 2013 en les quals ja es registra una baixada del 30% en la recaptació de les sales.

D'altra banda, el ministre ha admès que la LOMCE té alguns aspectes ideològics. José Ignacio Wert ha matisat, però, que això ja ha passat en lleis anteriors i assegura que el funcionament bàsic del sistema educatiu en queda al marge.
Anar al contingut