Un jersei del joc "Angry Birds" (Foto: Reuters)
Un jersei del joc "Angry Birds". (Foto: Reuters)
Washington

Washington utilitza el joc "Angry Birds" per espiar usuaris de mòbils

Els Estats Units, a través de l'Agència de Seguretat Nacional (NSA), han fer servir el conegut joc "Angry Birds" per accedir a informació personal o dades de localització a tot el món. Ho han revelat els diaris "The New York Times" i "The Guardian". Segons l'exanalista de la CIA Edward Snowden, ja fa anys que els serveis d'intel·ligència dels Estats Units i del Regne Unit estan intentant explotar la gran quantitat d'informació que donen les aplicacions mòbils.

RedaccióActualitzat

L'Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units, l'NSA, utilitza aplicacions de telefonia mòbil i internet, com ara el joc "Angry Birds", per localitzar persones i recopilar dades seves, segons els diaris "The New York Times" i "The Guardian", que citen com a font l'exanalista de la CIA Edward Snowden.

El potencial informatiu dels jocs online va començar a interessar les agències d'espionatge l'any 2007, i el 2010 ja van recomanar obertament buscar maneres d'explotar aplicacions com ara Google Maps per obtenir dades sobre posicions físiques. Els documents filtrats per Snowden, exiliat i refugiat a Rússia, no indiquen, però, quants usuaris poden haver espiat per aquesta via, o si són nord-americans, cosa que podria violar la Constitució dels Estats Units.

El videojoc d'estratègia "Angry Birds" ha estat adaptat a moltes plataformes amb pantalla tàctil com IPhone, Android o Symbian. La companyia continua desenvolupant versions per a Playstation 3, Xbox 360 i altres plataformes.

 

 

Anar al contingut