Washington

Washington nomena un agent especial de la CIA per a les operacions d'espionatge a Cuba i Veneçuela

Els Estats Units han nomenat John Patrick Maher responsable especial per a les operacions d'informació i espionatge a Cuba i Veneçuela. Els règims de Fidel Castro i Hugo Chávez s'afegeixen així a la llista de països que les autoritats de Washington consideren que han de rebre un tractament diferenciat i especial en qüestions d'espionatge. Fins ara, només Corea del Nord i l'Iran tenien un agent especial a la CIA, d'acord amb la definició d'"eix del mal" que el president George Bush va fer just abans de la guerra de l'Iraq.

Actualitzat
Les tenses relacions de Washington amb els seus veïns del sud Cuba i Veneçuela han pujat un graó més en les últimes hores. Els Estats Units consideren que el desafiament que representen aquests dos països justifica el nomenament d'un agent especial de la CIA que s'encarregui de supervisar totes les operacions d'espionatge i rebre totes les informacions que se'n derivin a un "nivell estratègic". La persona designada per desenvolupar aquesta tasca, John Patrick Maher, és un alt càrrec de la Central d'Intel·ligència Americana especialitzat en l'Amèrica Llatina.

El president veneçolà, el populista Hugo Chávez, ja ha reaccionat a la decisió nord-americana. Ho ha fet amb sentit de l'humor, batejant el nou agent com a "Jack l'Esbudellador" i qualificant d'"estúpids" els serveis de la intel·ligència dels Estats Units, però també amb un esperit crític. Chávez, que juntament amb el president cubà Fidel Castro ha acusat reiteradament Washington de voler desestabilitzar la regió, ha assegurat que el nomenament de Maher demostra que "l'imperi està organitzant un pla pel desembre", data en la qual Chávez optarà a la reelecció.

La decisió nord-americana ha coincidit amb la publicació al diari "Granma"de la primera entrevista del nou home fort de Cuba, Raúl Castro. Raúl ha explicat que immediatament després de prendre les regnes del país mentre el seu germà Fidel es recupera d'una operació d'estómac, el govern cubà es va preparar per fer front a un eventual atac dels Estats Units amb la mobilització de milers de reservistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut