Nikki Haley s'ha mostrat contundent a les Nacions Unides (EFE)
Nikki Haley s'ha mostrat contundent a les Nacions Unides (EFE)
Nova York

Washington no descarta l'ús de la força militar contra Corea del Nord

Els Estats Units han exigit a l'ONU més pressió internacional contra Pyongyang després del llançament del míssil intercontinental, però la Xina i Rússia insisteixen en la negociació

RedaccióActualitzat

Els Estats Units estan disposats a fer servir la força militar contra Corea del Nord. Ho ha assegurat l'ambaixadora nord-americana a les Nacions Unides, Nikki Haley. L'ambaixadora ha dit que, amb el llançament del míssil intercontinental, Corea del Nord ha començat una escalada militar alarmant i que el món és ara un lloc molt més perillós.

Durant la reunió del Consell de Seguretat, Haley ha assegurat que els Estats Units han defugit el conflicte amb el règim de Kim Jong-un, però que Corea del Nord posa en risc la seguretat dels americans i dels seus aliats, com el Japó i Corea del Sud, i que no ho pensen tolerar.

"Estem disposats a utilitzar tots els nostres recursos per defensar-nos i defensar als nostres aliats. Un d'aquests recursos es basa en la nostra considerable força militar i l'utilitzarem si ho hem de fer."

En els pròxims dies, el govern nord-americà presentarà a les Nacions Unides una resolució per endurir les sancions a Corea del Nord. També demana la col·laboració de la resta de la comunitat internacional per tallar les relacions comercials amb Pyongyang i s'ha dirigit especialment a la Xina, ja que Corea del Nord té el 90% del comerç amb aquest país.

Però tant la Xina com també Rússia es mostren, de moment, partidàries d'insistir en la negociació amb els nord-coreans, segons un comunicat conjunt dels seus líders. Els dos gegants volen que Kim Jong-un suspengui les seves proves nuclears i amb míssils a canvi que els Estats Units i Corea del Sud facin el mateix amb les seves maniobres militars a la regió, amb l'objectiu de reduir la tensió i permetre avançar.

Tant Washington com Seül no pensen afluixar en aquest sentit. Els nord-americans treuen pit a l'hora de manifestar el seu potencial militar a la zona, i Corea del Sud ha tornat a fer aquesta matinada nous exercicis amb foc real al mar del Japó. Uns exercicis que han inclòs el llançament de diversos míssils guiats, en una nova mostra de força per respondre a l'assaig nord-coreà d'un projectil intercontinental.

Anar al contingut