Polònia

Washington i Varsòvia tanquen l'acord per crear un escut antimíssils després de tres anys negociant

Els Estats Units tindran un escut antimíssils en territori polonès. Després de tres anys de negociacions, els dos governs han arribat a un acord perquè Washington instal·li a Polònia deu míssils interceptors de míssils balístics de llarg abast. A canvi, l'exèrcit polonès es modernitzarà amb l'ajuda nord-americana. Moscou considera que aquest escut amenaça la seva seguretat i ha insistit en la seva oposició.

Actualitzat

Després de gairebé tres anys de negociacions, Polònia i els Estats Units han arribat a un acord per crear un escut antimíssils nord-americà en territori polonès. Rússia s'oposa perquè el veu com una amenaça per a la seva seguretat, però Washington intenta tranquil·litzar el Kremlin i diu que l'escut no està dirigit a Rússia, sinò a protegir Europa de qualsevol amenaça com ara de l'Iran.

El pacte permetrà als Estats Units col·locar des d'ara i fins al 2012 un total de deu míssils interceptors capaços de destruir en ple vol míssils balístics de llarg abast. Com a contrapartida, els Estats Units hauran de contribuir a modernitzar l'exèrcit polonès. La portaveu de la Casa Blanca, Dana Perinino, va assegurar que Rússia podria superar l'escut i que per tant no és cap amenaça per a Moscou. Rússia, però, insisteix que l'escut va dirigit contra el Kremlin. Fonts del govern polonès han revelat que el cap de la diplomàcia russa, Sergei Lavrov, ha suspès el viatge previst per al mes que ve a Varsòvia

Anar al contingut