Estats Units

Washington acusa la policia de Ferguson de discriminació racial

És una de les conclusions de la investigació sobre la mort del jove Michael Brown per trets d'un agent l'agost de l'any passat i que va generar protestes arreu del país

RedaccióActualitzat

El Departament de Justícia dels Estats Units ha acusat la policia de Ferguson de discriminació racial i d'actuar condicionada per estereotips. Així ho publica la premsa, basant-se en extractes de les conclusions de la investigació que s'ha de fer pública íntegrament aquest dimecres, i que es va obrir arran de la mort del jove negre Michael Brown, abatut pels trets d'un agent l'agost de l'any passat i que va generar protestes arreu del país.

Segons l'informe, la policia de Fergusson sovint fa detencions sense motiu aparent i practica un ús excessiu de la força cap als habitants afroamericans, que també són objecte freqüent de revisions rutinàries de conductors.

L'informe, que s'ha fet després de revisar 35.000 documents de la policia de Ferguson entre el 2012 i el 2014, conclou que els darrers dos anys la població afroamericana, que suposa un 67% de la població, va representar el 85% de les detencions de trànsit, el 93% de les detencions en general i el 88% dels casos en què la policia va fer servir la força.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut