Barcelona

Wagensberg: "No m'agrada que m'agradin els toros"

El científic Jorge Wagensberg ha defensat al Parlament la prohibició de les curses de braus a Catalunya, i ha considerat que abolir els espectacles que requereixen sofriment s'emmarca dins del progrés moral. Durant la seva compareixença en relació amb la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per prohibir les corrides a Catalunya, Wagensberg ha mostrat alguns dels instruments que els toreros utilitzen per afeblir i matar el toro -banderilles, espasa o puntes de pica- i ha preguntat: "Això no fa mal?"

Actualitzat
Wagensberg ha reconegut que li agraden els toros i que pot apreciar la bellesa de la festa per la lluita entre la vida i la mort, tot i que ha assegurat que, "afortunadament, les persones estan preparades per vèncer l'instint que els atreu cap a la violència i la mort" i per això "no m'agrada que m'agradin els toros".

Ha rebutjat que el debat sobre les corrides estigui relacionat amb aspectes identitaris, i ha afirmat que no té sentit que "un tema de consciència individual" es voti segons una consigna de partit. Ha assegurat que cada dia són més les persones que s'angoixen quan veuen patir un animal.

El diputat de CiU Josep Rull i el del PSC David Pérez han coincidit amb Wagensberg a afirmar que les corrides no són un tema identitari, tot i que el diputat socialista ha alertat que hi ha persones que volen que el debat se centri en aquest aspecte.

Al costat de Wagensberg ha comparegut l'escriptora Espido Freire, que ha reconegut la seva angoixa davant del sofriment dels toros, i ha considerat incomprensible "des del punt de vista racional i emocional" que algú pugui gaudir amb aquest l'espectacle. Ha assegurat que els valors que transmet la festa no són els que ella voldria que es perpetuessin associats a Espanya i a la seva cultura, i s'ha declarat orgullosa de poder acudir al Parlament per aquest debat "ja que és molt difícil ser antitaurina".

Les compareixences seguiran aquesta tarda amb la participació dels filòsofs Josep Maria Terricabras i Víctor Gómez, i l'extorero i president del Col·lectiu Andalús contra el Maltractament Animal, Antonio Vicente Moreno.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut