Imatge del bolet tòxic, collit en un parc urbà, que va causar la mort d'un home
Imatge del bolet tòxic, collit en un parc urbà, que va causar la mort d'un home
Mataró

Vuit persones han ingressat en els últims deu dies pel consum de bolets verinosos

En els últims deu dies, els hospitals catalans han hagut d'atendre vuit persones per haver consumit bolets verinosos. En el balanç hi està inclòs l'home de 73 anys, veí de Mataró, que va morir la setmana passada a Barcelona després d'ingerir un bolet molt tòxic que prolifera als parterres urbans. Arran dels fets, l'Ajuntament de Mataró ha decidit retirar el bolets que hi ha als parcs i jardins i penjar cartells per la ciutat advertint del perill de collir-los. Als altres set intoxicats ja els han donat l'alta.

RedaccióActualitzat
El veí de Mataró va morir divendres passat a l'Hospital Clínic de Barcelona, que va atendre tres persones més que ja han donat d'alta. També s'han curat les dues persones ateses a Bellvitge i les altres dues tractades a Lleida.

La mort s'ha vinculat al consum d'una variant de "lepiota" molt tòxica que, si no s'és un expert en el món boletaire, es pot confondre amb altres bolets com el fredolic o els apagallums petits.

Davant d'aquests casos, el Departament de Salut recomana consumir només els bolets que es puguin reconèixer de manera inequívoca i que presentin un bon estat de conservació. A Mataró, el consistori ha instal·lat cartells als parcs apel·lant al seny, amb l'avís "No colliu bolets, poden ser verinosos".

El cap de Toxicologia de l'Hospital Clínic, el doctor Santiago Nogué, ha explicat a Catalunya Informació que l'escassetat de bolets aquest any està provocant més casos d'intoxicació, perquè la gent experimenta més amb espècies de bolets poc comunes.

L'any passat els hospitals catalans van atendre una setantena de persones amb símptomes d'intoxicació per ingesta de bolets verinosos.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut