Evacuen els residents d'una llar de gent gran on han mort vuit persones

Vuit persones grans moren en una residència de Florida després del pas de l'Irma

Es dobla el nombre de víctimes mortals causades per l'huracà als Estats Units

Juli RodésActualitzat

Augmenta el nombre de víctimes mortals causades pel pas de l'huracà Irma per l'estat de Florida i el sud-est dels Estats Units. El nou balanç provisional oficial és de 38 persones mortes -el doble que fa 24 hores- però algunes fonts ja parlen de 47 morts.

 

Entre les últimes víctimes conegudes hi ha vuit persones grans que estaven en una residència de Hollywood, una població al nord de Miami. Sembla que haurien mort per la inhalació del monòxid de carboni d'un generador o bé a causa de la forta calor registrada arran del tall elèctric causat per l'Irma.

 

A Florida, un dels destins preferits de molts jubilats nord-americans, una quarta part de la població són persones grans. N'hi ha més de quatre milions. I unes 680 residències, que, per llei, han de tenir establers plans d'evacuació en casos d'emergència. El governador de Florida, Rick Scott, ha ordenat que s'obri una investigació sobre aquestes morts i també que es comprovi immediatament la situació de totes les residències i habitatges de gent gran.

La manca d'electricitat pot ser molt crítica perquè l'aire condicionat és vital per suportar les temperatures i la humitat de l'anomenat "Sunshine State".

 

Ara encara hi ha uns 6,4 milions de persones -un terç dels habitants de Florida- que estan sense llum. Els de la costa est de la península, la menys castigada pel pas de l'Irma, s'espera que tornin a tenir electricitat a finals d'aquesta setmana, però els de la costa oest encara estaran almenys deu dies més sense subministrament elèctric.

Avui dijous està previst que el president Trump i la primera dama visitin Florida.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut