Olot

Vuit nens de l'entorn del menor amb diftèria són portadors del bacteri i els tracten per no encomanar

Salut admet que no té localitzat el focus de la malaltia i recomanen als nens no vacunats a la Garrotxa que no vagin de colònies

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha comparegut en roda de premsa per fer saber les primeres conclusions sobre el cas de diftèria a Olot, una malaltia que feia trenta anys que no era present a Catalunya. Ruiz ha explicat que 57 nens de l'entorn del nen de 6 anys que va contraure la diftèria han estat controlats. D'aquests, vuit són portadors del bacteri, tot i que no han desenvolupat la malaltia perquè estaven vacunats. Aquests menors ara són a casa, on reben tractament antibiòtic per no encomanar.

Salut ha admès, a més, que encara no té localitzat el focus d'on es va infectar el nen d'Olot. Per això, el departament recomanarà que els nens que no han estat vacunats a la comarca de la Garrotxa no vagin de colònies ni casals per evitar contagis. En aquesta comarca, els nens que no estan vacunats representen el 3%.

Mentrestant, el nen de 6 anys afectat de diftèria continua estable dins la gravetat. El petit està ingressat a la unitat de cures intensives de l'Hospital de la Vall d'Hebron, on li estan subministrant una antitoxina específica contra la malaltia. Segons el centre, el nen ha començat a respondre a la teràpia, tot i que el seu estat continua sent greu.

El medicament el van haver de portar des de Rússia perquè a Catalunya ja no n'hi havia perquè es considerava la diftèria una malaltia eradicada.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut