Dacca

28 morts en l'assalt amb ostatges en un restaurant ple d'estrangers a Dacca, a Bangla Desh

Durant més de deu hores, els terroristes havien retingut una vintena d'ostatges al local, la majoria japonesos i italians, en una acció que ha reivindicat Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

La policia ha alliberat el restaurant de Dacca, a Bangla Desh, on s'havia atrinxerat un comando terrorista que retenia una trentena d'ostatges. El balanç provisional és de 28 víctimes mortals, entre les quals hi ha 20 ostatges, dos policies i els sis atacants. Tretze ostatges han estat alliberats.

Les autoritats del país asiàtic han confirmat que la majoria de les víctimes mortals són estrangers. Entre els civils, Itàlia és el país amb més víctimes mortals. A banda dels 9 italians identificats, hi havia 7 japonesos, un nord-americà i un indi.

Estat Islàmic s'ha atribuït l'assalt i la presa posterior d'ostatges. Les autoritats del país han assegurat que els autors haurien estat membres d'un grup jihadista local sense cap vincle amb el terrorisme internacional. 

A Bangla Desh, les autoritats estan preocupades per l'impacte que l'atemptat pot tenir en l'economia, sobretot en la indústria tèxtil que abasteix les principals cadenes mundials i que té un pes de 26.000 milions de dòlars.

El govern ha decretat tres dies de dol

10 hores de terror

Un comando d'entre sis i nou homes armats va irrompre divendres al vespre al Holey Artisan Bakery, un restaurant i forn de pa especialitzat en cuina mediterrània situat al barri diplomàtic de Dacca, al crit d'"Al·là és gran". Van fer una trentena d'ostatges entre els clients i el personal del local. Al llarg de la nit hi ha hagut diversos intercanvis de trets que han provocat la mort de dos policies.

La policia ha donat per acabada la intervenció al restaurant aquesta matinada. Segons fonts policials, tretze ostatges han pogut ser rescatats després d'un llarg intercanvi de trets. Durant més de deu hores, els terroristes s'havien fet forts armats amb pistoles, granades i espases.

Almenys 50 defensors de la laïcitat han mort a Bangla Desh els últims tres anys en atemptats imputats a grups jihadistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut