La carta que vuit líders socialistes han enviat a la gestora del PSOE
La carta que vuit líders socialistes han enviat a la gestora del PSOE
Madrid

Vuit líders regionals del PSOE demanen una abstenció mínima a la gestora

S'adrecen per carta a Javier Fernández per demanar una abstenció tècnica que serveixi per no fracturar més el partit

RedaccióActualitzat

Els líders de les vuit federacions que donen suport al "no" a Rajoy han enviat una carta al president de la gestora, Javier Fernández, per què l'abstenció no sigui en bloc, sinó del mínim de diputats necessaris, per no fer més gran la divisió al PSOE.

Els dirigents que firmen l'escrit són Francina Armengol, de les Balears, Idoia Mendia, del País Basc, César Luena, de La Rioja, Luis Tudanca, de Castella i Lleó, Sara Hernández, de Madrid, Rafael González Tovar, de Múrcia, María Chivite, de Navarra, i Manuel Hernández, de Ceuta.

En el text s'afirma que l'abstenció mínima, o tècnica, "reforçaria el sentit polític" de l'acció del PSOE i seria "clarament beneficiosa en l'objectiu compartit de començar a superar la situació de divisió actual".

"Tots som conscients de la dificultat d'aquesta situació i volem ajudar a superar-la amb el menor cost per al PSOE."

Els signants de la carta demanen una reunió urgent amb el president de la gestora, Javier Fernández.

A la carta no s'hi han sumat altres líders de federacions que van rebutjar la via de l'abstenció en el comitè federal i que defensen el "no" a Rajoy. És el cas del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de la de Cantàbria, Eva Díaz Tezanos, i de la presidenta de la gestora a Galícia, Pilar Cancela.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut