Un grup d'observadors internacionals que seguiran el 9-N.
Un grup d'observadors internacionals que seguiran el 9-N.
Barcelona

Vuit diputats europeus fan d'observadors internacionals el 9-N

També hi ha un centenar d'observadors internacionals d'organismes no governamentals, que provenen de nacions sense estat com Escòcia, Flandes, el Vèneto o Euskadi

RedaccióActualitzat

La delegació d'observadors oficials del 9-N, convocats per la Generalitat, són càrrecs electes del Parlament europeu o de Parlaments nacionals i seguiran un programa concret segons els protocols internacionals.

La delegació la formen:

-Izaskun Bilbao, vicepresidenta del grup Alde al Parlament europeu i eurodiputada del PNB

-Mark Demesmaeker, eurodiputat del grup Conservadors i Reformistes Europeus i membre del partit flamenc Nova Aliança Flamenca

-Ian Dunkan, eurodiputat del Grup Conservadors i Reformistes Europeus i membre del Partit Conservador Britànic

-Jill Evans, eurodiputada del grup Els Verds/Aliança Lliure Europea i membre del Partit Gal·lès (Plaid Cymru)

-Gérard Onesta, membre del Consell Regional de Migdia-Pirineus i del partit Europa Ecologia, de la família del Partit Verd europeu

-Valter Mutt, diputat suec i membre del Partit Verd

-Peter Vilfan, diputat del Parlament d'Eslovènia, del partit Aliança d'Alenka Bratusek

-Bernard von Grunberg, diputat al Parlament de Renània del Nord-Westfàlia pel Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD)

Un centenar d'observadors d'organismes no governamentals

Un centenar d'observadors internacionals d'organismes no governamentals, coordinats per la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC),  també són a Barcelona per seguir el 9-N i explicar al món com s'ha desenvolupat.

Provenen de nacions sense estat com Escòcia, Flandes, el Vèneto o Euskadi i no estan acreditats com a observadors perquè no representen organismes oficials, sinó únicament entitats socials i polítiques. Aquest matí, però, han tingut una reunió informal amb representants del govern català.

Anna Arqué, portaveu a Catalunya de l'ICEC, ha destacat la importància que hi hagi observadors perquè no es produeixi "un aïllament internacional" del procés català, i també perquè, si hi hagués "una actuació repressiva" de l'Estat, en podrien informar.

Aquests observadors internacionals "no oficials" seran desplegats per Barcelona i per les principals capitals catalanes des de primera hora del matí i cap a les 5 de la tarda es reuniran en la plaça de Sant Jaume. Després, tornaran a visitar els col·legis electorals fins que tanquin.

 

 

 

Anar al contingut