Santa Coloma de Gramenet

Vuit detinguts en la desarticulació d'una banda que robava coure de les obres del ferrocarril

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat a Santa Coloma de Gramenet una banda que es dedicava a robar coure de les obres del ferrocarril i a diverses empreses del territori català. L'operatiu policial ha acabat amb la detenció de vuit persones de nacionalitat romanesa, una de les quals és menor d'edat. Els Mossos consideren que la banda ocasionava un perjudici sobre l'interès general, ja que robaven material de les grans obres d'infraestructures ferroviàries, que posaven en perill la seguretat dels usuaris i retardaven els terminis d'acabament dels treballs.

Actualitzat

Les investigacions han determinat que, amb els robatoris, van quedar afectats alguns sistemes de senyalització i comunicació ferroviària, que van exposar els usuaris del servei de trens a un greu perill. Els lladres també es dedicaven a robar el cable d'alta tensió que s'utilitza habitualment en les instal·lacions de la via del tren.

Les investigacions van començar a principis de juliol, arran de diverses denúncies interposades per empreses que havien estat víctimes dels robatoris de la banda. El grup recollia ferralla de forma habitual, feina que combinava amb aquesta activitat delictiva. El material furtat està valorat en uns 600.000 euros.

El robatori de cables de coure, planxes d'acer inoxidable o objectes de níquel s'ha convertit en mitjà de subsistència d'algunes famílies de delinqüents que, a diferència dels antics quincallaires, actuen d'acord amb la fluctuació del mercat borsari dels metalls.

La majoria del metall robat, especialment si es tracta de grans quantitats, viatja a foneries a l'estranger, sobretot de la Xina i l'Índia, dos dels principals consumidors actuals.

Anar al contingut