Costa del Sol

Vuit detinguts a Màlaga per un presumpte frau de multipropietat amb uns 15.000 perjudicats

La policia ha detingut vuit persones responsables d'un suposat frau en la revenda d'habitatges en règim de multipropietat. Els detinguts són originaris del Regne Unit, Sud-àfrica, Bèlgica i Noruega i han estat capturats en diverses poblacions de la Costa del Sol en el marc d'una operació anomenada Trafalgar, segons ha informat la Policia Nacional. Els implicats en el frau haurien obtingut uns beneficis de 18 milions d'euros i haurien estafat més de 15.000 persones en els últims sis anys.

Actualitzat
La cúpula delictiva d'aquests presumptes estafadors, fins ara el principal grup organitzat en el frau en multipropietat, es va establir a la Costa del Sol l'any 2000 i, des d'aleshores, haurien construït una xarxa amb unes 300 empreses fictícies i més de 1.000 empleats. L'estafa, que tenia moltes variants, consistia, bàsicament, a revendre l'ocupació de la multipropietat a diferents persones. 

També es venien vacances en habitatges inexistents i s'enganyava els propietaris, que vivien fora d'Espanya, demanat-los diners per a despeses que no existien. I encara feien un altre tipus d'engany encara més sofisticat: amb documentació falsa es brindaven a emprendre accions legals contra les empreses timadores, i així estafaven dos cops les víctimes.

Els propietaris dels immobles no s'adonaven de l'engany fins passat molt temps i això, sumat al fet que les denúncies arribaven a Espanya tard i mal documentades i al complex entramat empresarial que havien creat, ha dificultat la investigació.

Pel que fa al nombre d'afectats, es calcula en 15.000 les persones estafades en el mercat anglosaxó i centreeuropeu.
Anar al contingut