Madrid

Vueling revisa a la baixa les previsions econòmiques i preveu pèrdues de fins a deu milions

L'aerolínia Vueling, que aquest dilluns ha estat suspesa de cotització durant més de deu hores, ha revisat per segona vegada aquest any les previsions del resultat al tancament de l'exercici. En el pitjor escenari, Vueling preveu pèrdues brutes de fins a deu milions d'euros, segons un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L'aerolínia atribueix aquesta revisió del resultat a un ingrés inferior per bitllet per passatger i a una baixada en l'ocupació dels seus avions. Des del gener, la companyia ha perdut el 66% del seu valor.

Actualitzat

Vueling argumenta que el ritme de vendes durant l'agost i el setembre, per volar a finals d'any, ha estat inferior de les previsions que havia fet. Un altre factor a tenir en compte, segons l'empresa, és la situació d'alta volatilitat dels mercats de vendes i matèries primeres.

En els primers sis mesos de l'any, Vueling ha tingut unes pèrdues de 33,72 milions d'euros, cosa que vol dir multiplicar per cinc els números vermells registrats durant el primer semestre del 2006.

Per tot plegat, la companyia conclou que el balanç econòmic brut d'aquest exercici serà "previsiblement inferior" a la xifra d'entre 23 i 42 milions que va calcular a principis d'agost. Tot i que espera un resultat positiu, Vueling assegura que "no pot descartar un Ebitdar -el balanç abans de lloguers i amortitzacions- negatiu".

Davant la previsió que l'aerolínia revisés a la baixa les previsions econòmiques, la CNMV ha mantingut suspesa tot el dia la cotització de Vueling. L'anunci d'aquest dilluns agreuja la crisi oberta amb la dimissió, la setmana passada, del fins aleshores president, Josep Miquel Abad, per discrepàncies amb la gestió de la companyia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut