Barcelona

Vueling i Ryanair anuncien noves rutes des del Prat després de la fallida de Spanair

El primer dia feiner després de la fallida de Spanair, les seves competidores al Prat ja han començat a recol·locar-se en el nou mapa: han anunciat noves rutes des de l'aeroport de Barcelona i han llançat a la Generalitat missatges que volen ser companyies de referència en aquesta infraestructura. Vueling ha anunciat que farà 5 rutes que fins ara cobria Spanair, 2 al Prat i 3 a Bilbao, i introduirà 33 noves freqüències mentre Ryanair operarà els vols a Oviedo que fins ara feia Spanair i aspira a quedar-se'n d'altres.

RedaccióActualitzat
Tres dies després de la fallida de Spanair, algunes de les seves competidores al Prat han començat a prendre posicions. Vueling i Ryanair han anunciat noves rutes i han enviat missatges de complicitat a la Generalitat, recalcant les seves intencions de ser referència al Prat.

Vueling anuncia cinc noves rutes

L'aerolínia Vueling ha anunciat 5 noves rutes i la incorporació de 33 freqüències més, només tres dies després que Spanair deixés d'operar de forma abrupta i presenti concurs de creditors.

La companyia que encapçala Josep Piqué oferirà noves connexions des de Barcelona fins a Berlín i Hamburg i obrirà rutes que enllaçaran Bilbao amb Tenerife, Las Palmas i Lanzarote. L'aerolínia també ha explicat que es marca el repte d'arribar al 50% de quota de passatgers de negocis, una xifra que suposa un 11% més que ara i a la qual pretén arribar, en part, guanyant part del pastís que ara deixa lliure Spanair.

Vueling vol ocupar l'espai que deixa Spanair a l'aeroport del Prat. El conseller delegat de la companyia, Álex Cruz, ha recalcat en roda de premsa aquest dilluns que és "l'aerolínia de Barcelona, la que més ha contribuït i protegirà" l'aeroport del Prat i ha demanat a la Generalitat que ho reconegui. Li ha exigit al govern català no finançament, però sí "acompanyament" col·locant-se al seu costat i ha afegit que no deixarà que el Prat sigui un aeroport "low cost". No s'ha volgut pronunciar, en canvi, sobre les pretensions de la Generalitat que sigui un "hub".

Cruz també ha tingut paraules per als treballadors de Spanair: ha dit que tindran prioritat en els processos de selecció que pugui fer a partir d'ara una companyia que s'ha disparat en borsa en pujar un 22,5% després de la fallida de Spanair.

Ryanair farà els vols a Oviedo

L'aerolínia irlandesa Ryanair acaba d'anunciar que farà els vols a Oviedo des del Prat i des de Barajas, que fins ara cobria Spanair. I ha afegit que aspira a operar altres vols que la companyia que dirigeix Ferran Soriano hagi deixat d'operar. El resultat, però, dependrà de les converses que mantenen amb representants de la Generalitat i d'Aena.

Els directius de la companyia han aprofitat la fallida de Spanair com a excusa per tornar a reclamar al govern espanyol unes taxes més baixes. Segons el vicepresident de la companyia, el govern espanyol "ha d'aprendre d'aquesta experiència" per ser competitiu.

Ryanair confia a convertir-se en companyia de referència els propers anys al Prat però descarta que el projecte de la Generalitat de convertir aquesta infraestructura en un "hub" es pugui realitzar. Consideren que ja hi ha molts aeroports d'enllaços a Europa.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut