Madrid

Vueling es desploma a borsa després de presentar uns resultats amb prop de 34 milions de pèrdues

L'aerolínia de baix cost Vueling s'ha enfonsat a la borsa després de fer-se públiques les pèrdues de prop de 34 milions d'euros que ha registrat durant el primer semestre del 2007. Aquests números vermells multipliquen per cinc els del mateix període de l'any passat i, segons la companyia, són deguts a la pressió competitiva de les altres aerolínies i a l'encariment del petroli.

Actualitzat
La sortida a borsa de Vueling, l'1 de desembre passat, va estar marcada per l'optimisme. Els seus títols es van estrenar a 30 euros, i dos mesos més tard es cotitzaven a 40, fins a arribar al preu més alt a finals de febrer, amb 46,7 euros l'acció. Durant els mesos de març i abril els títols de l'aerolínia de baix cost van oscil·lar entre els 38 i els 44 euros.

Però la tendència alcista es va trencar a mitjans de juny, quan les accions van començar a retrocedir de forma gradual, sempre intercanviar-se per valors no superiors als 30 euros. Ja al juliol, a partir del dia 10, el valor va caure per sota dels 25 euros.

Avui, després de presentar els seus resultats semestrals, Vueling s'ha desplomat a la borsa amb una caiguda de fins al 19%, que ha arribat a deixar les accions de l'aerolínia en un valor de 18,30 euros. Vueling ha registrat una pèrdua de 33,72 milions d'euros, xifra que suposa multiplicar per cinc els seus números vermells del mateix període de l'any passat.
Anar al contingut