Barcelona

Vueling elimina tres rutes i diu que no en va informar el govern per "descoordinació interna"

Rull promet contundència amb l'aerolínia i creu que s'ha "sacsejat la confiança" en l'empresa

RedaccióActualitzat

Vueling ha sacrificat tres rutes per fer front a la crisi de principi d'estiu. Ha deixat de volar a Rabat, Vílnius i, a partir del setembre, a l'aeroport rus de Xeremétievo, a prop de Moscou, segons han explicat a Catalunya Ràdio fonts de l'aerolínia com a part del pla de contingència per disposar de més avions i tripulacions. Són tres rutes que, segons Vueling, implicaven moltes hores de vol i que condicionaven l'operativa. 

Les rutes a Rabat i Vílnius han deixat d'existir aquest dimarts, mentre que la de Xeremétievo quedarà suspesa al setembre. Són rutes que només Vueling oferia des de Barcelona. 

Quines opcions tenen els afectats

Als passatgers que ja tenien bitllet per volar cap a alguna d'aquestes tres destinacions, la companyia els ofereix dues sortides: volar a una ciutat propera i pagar-los el trasllat fins al seu destí amb el mitjà que triïn, o bé abonar-los el cost de treure el bitllet a través d'una altra aerolínia que hi vagi.

També hi ha la de tornar els diners. Solucions que no convencen en Gerard, que havia comprat 3 passatges per viatjar dimarts de la setmana que ve a Vílnius i ara veu com se li complica la manera d'arribar a la capital de Lituània.

"És un problema important fer escala a Roma i després anar a Tallinn. Perquè de Tallinn, que és a Estònia, són 700 quilòmetres que no estaven previstos, amb un menor, i 23 hores de viatge."

Vueling va llançar al març una promoció de vols per cobrir noves rutes, entre les quals hi havia la de Vílnius.

Rull retreu que no n'informessin i Vueling nega que hagi amagat informació

El conseller de Territori, Josep Rull, ha retret a la companyia que no informés de la suspensió de les rutes ni a la reunió de dilluns amb la comissió de seguiment ni a la de dimarts amb el president Puigdemont. Rull ha advertit que seran "més contundents" amb l'aerolínia i que l'anunci suposa una "sacsejada a la confiança que havíem començat a construir" per resoldre el caos de les últimes setmanes.

Vueling ha negat mala intenció, ha dit que no pretenia amagar informació i s'ha justificat dient que ha tingut un problema de "descoordinació interna".

La Generalitat ha atribuït el caos en les operacions de Vueling a una "manca d'avions de reserva, de personal d'informació, de tripulacions i de treballadors de handling" a l'aeroport de Barcelona.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut