A "Catalunya al dia - Lleida", us expliquem de manera pausada històries que passen a les comarques de Lleida.
A "Catalunya al dia - Lleida", us expliquem de manera pausada històries que passen a les comarques de Lleida.
Lleida

Vueling deixarà d'operar des de l'aeroport d'Alguaire a partir de l'abril

La companyia aèria Vueling deixarà d'operar a l'abril a l'aeroport d'Alguaire. Els seus vols a Palma els assumirà, a partir de la temporada d'estiu, Air Nostrum. Aquesta aerolínia connectarà també Lleida amb Eivissa i Menorca. Utilitzarà dos tipus d'avions segons la quantitat de passatgers. La marxa de Vueling respon a la voluntat de la Generalitat de reduir les subvencions a les aerolínies entre un 15% i un 25%.

Actualitzat
La connexió entre Lleida i Palma quedarà suspesa fins a l'estiu, quan l'assumirà Air Nostrum, filial del grup Iberia. D'altra banda, des de l'aeroport d'Alguarire es mantindran les connexions amb Milà i Frankfurt amb els vols operats per Ryanair.

El delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, ha explicat que la marxa de Vueling respon al desig de la Generalitat de reduir les subvencions atorgades a les aerolínies que operen des de Lleida, el primer aeroport impulsat pel govern català. En aquest sentit, segons ha explicat Farré, el canvi d'aerolínia suposarà un estalvi perquè Air Nostrum utilitzarà avions més petits i que s'adaptaran a la demanda real. Això permetrà reduir les subvencions.

L'any passat, la Generalitat va destinar prop de dos milions d'euros en ajudes a les companyies que volaven des de l'aeroport d'Alguaire, una quantitat que el govern de CiU espera reduir "substancialment" aquest any, entre un 15% i un 25%.

Pel que fa a la pròxima temporada d'hivern, el delegat del govern a Lleida ha afirmat que "s'està treballant per oferir 50.000 places". També ha anunciat que és molt possible aconseguir l'autorització a finals de novembre per volar fora de l'Espai Schengen. Es mantenen converses amb operadors russos i britànics per atreure turistes i esquiadors a Lleida a partir de l'hivern que ve.


Anar al contingut