Barcelona

Vueling contracta el banc d'inversió Rothschild perquè l'ajudi a superar la crisi

El consell d'administració de Vueling ha triat el banc d'inversió Rothschild perquè l'assessori en el disseny de les seves estratègies. Amb aquesta operació, Vueling rebrà l'ajuda d'aquest banc alemany per buscar solucions efectives que puguin presentar-se a la Junta General Extraordinària d'accionistes, prevista pel 26 de novembre. Aquesta junta la va sol·licitar el principal accionista de l'aerolínia, que és Inversiones Hemisferio, del Grup Planeta, que també exigeix un canvi de gestió de l'aerolínia.

Actualitzat
Vueling ha contractat els serveis del banc d'inversió Rothschild perquè col·labori "de forma activa" en l'examen "de les opcions estratègiques que es planteja en aquests moments l'empresa". En un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l'aerolínia assegura complir així amb el mandat de l'últim consell d'administració de la companyia, que es va reunir dimarts passat.

Rothschild treballarà per millorar el pla estratègic de Vueling i buscarà "solucions efectives" que afavoreixin "tots els accionistes de la companyia" amb l'objectiu de presentar-les en la pròxima junta d'accionistes extraordinària, forçada per l'accionista de referència, la família Lara, pel 26 de novembre.

Vueling va perdre 32,4 milions durant els nou primers mesos de l'any, davant dels números vermells d'1,5 milions registrats en el mateix període del 2006, segons va informar ahir el conseller delegat de la companyia, Carlos Muñoz, que no ha descartat una possible fusió amb Clickair, entre altres opcions.

En l'última reunió del consell d'administració es va decidir analitzar totes les alternatives estratègiques per a la companyia amb la finalitat de defensar els interessos dels accionistes, que podrien passar per incloure nous inversors o treballar amb altres aerolínies.

José Manuel Lara, que controla el 26,83% de Vueling a través d'Inversiones Hemisferio, va descartar recentment aconseguir una participació del 30% en l'aerolínia, cosa que l'obligaria a llançar una opa sobre la resta de la companyia. No obstant això, va exigir canvis a l'equip directiu perquè considera que està integrat per les persones "que poden gestionar en aquests moments" el futur de l'aerolínia. 

Vueling ha anunciat avui que a partir del 28 d'octubre reforçarà les seves connexions des de Brussel·les amb un nou vol diari a Madrid i una connexió amb Màlaga tres dies a la setmana a partir del 30 d'octubre. La connexió amb Sevilla, que constarà de quatre vols setmanals, començarà a funcionar a partir del desembre.
La companyia preveu incrementar la seva activitat un 116% operant cinc rutes i 62 vols setmanals des de Brussel·les.
Anar al contingut