Barcelona

Vueling celebrarà una junta extraordinària d'accionistes el 26 de novembre per estudiar "alternatives estratègiques"

Després d'una llarga reunió, el consell d'administració de Vueling ha fet cas del requeriment del grup Planeta i ha convocat una junta general extraordinària d'accionistes pel proper 26 de novembre. Tal com reclamava Inversiones Hemisferio, societat de la família Lara i primer accionista de Vueling, la junta servirà per revisar la situació econòmica de l'aerolínia catalana. A més, es presentarà una proposta per optimitzar el valor dels títols de la companyia, se censurarà la gestió dels consellers executius i, si cal, es nomenaran nous consellers. El consell d'administració ha dit també que ha començat a estudiar les diferents alternatives estratègiques per garantir un millor rendiment a tots els accionistes.

Actualitzat

L'empresa ha comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la convocatòria de la junta extraordinària. Ho ha fet l'endemà que el consell d'administració mantingués una reunió de diverses hores per negociar-ne la data, que s'ha fixat en el proper 26 de novembre. L'ordre del dia, revisar la situació econòmica de la companyia i censurar la gestió del conseller delegat i director general. També es fixaran el nombre de membres del consell d'administració i, si cal, es nomenaran nous consellers.

A més, la junta debatrà les propostes del consell d'administració "per assegurar la valoració òptima de les accions de la companyia mitjançant la consideració d'alternatives estratègiques", assegura Vueling en el comunicat enviat a la CNMV. El valor de les accions han caigut un 51% des que van començar a cotitzar, l'1 de desembre del 2006.

Lara té ara el 26,8% de la companyia. Tot i que diumenge va descartar arribar a una participació del 30% de l'aerolínia, la qual cosa l'obligaria a llançar una opa sobre la resta de la companyia, Inversiones Hemisferio va exigir canvis a l'equip directiu i va deixar clar que no li sembla "vàlid" l'actual consell d'administració de Vueling, encapçalat per Barbara Cassani des de finals de setembre, després de la dimissió de Josep Miquel Abad, home de confiança del president de Planeta. Lara va afegir que l'equip directiu no està integrat per les persones "que poden gestionar en aquests moments" el futur de l'aerolínia.

Anar al contingut