Barcelona

Cancel·lats 33 vols al Prat, 18 dels quals de Vueling, a causa de la vaga de controladors aeris francesos

A pesar dels 18 vols anul·lats, Vueling està recuperant la normalitat operativa gradualment, amb menys retards i menys queixes d'usuaris

RedaccióActualitzat

Als problemes que arrossega la companyia aèria Vueling des de la setmana passada aquest dimarts s'hi ha afegit la vaga de serveis públics a França, que també ha comportat una vaga de controladors aeris. Això ha obligat a cancel·lar 33 vols amb origen o destí a Barcelona, 18 dels quals eren de Vueling. La vaga va començar a les set de la tarda d'aquest dilluns i durarà fins a les sis de la matinada de dimecres.

D'aquests 33 vols 20 eren amb destinació o origen a un aeroport francès, i la resta, 13, eren vols que connectaven amb aeroports d'altres països europeus, però que havien de sobrevolar França. La resta de vols amb destinació a França, 80, i Europa, 562, han pogut operar amb relativa normalitat.

El gruix de vols anul·lats, de Vueling

Els vols anul·lats per Vueling tenien com a origen o destí Lió, Niça, Bordeus, Nantes, Tolosa, París-Orly i París-Charles de Gaulle. A més del Prat, els altres aeroports espanyols afectats per aquestes cancel·lacions són els de València, Alacant, Palma, Màlaga, Eivissa i Sevilla. El detall dels vols afectats de Vueling es pot consultar en aquesta web: http://vuelingnews.com.

Tot i els problemes, Vueling apunta que està recuperant la normalitat operativa i que els retards són menors que en els dies precedents. En els vols de sortida, els retards més destacats han estat el d'un vol amb destinació a Basilea programat per poc abans de les set, que ha sortit amb dues hores i deu minuts de retard, i un vol amb destinació a Màlaga, que s'ha enlairat amb una hora de retard. Els taulells de la companyia a l'aeroport del Prat estan registrant menys cues que durant el cap de setmana, tot i que la jornada es preveu complicada a causa de la vaga a França.

Aquest matí ha aterrat a Barcelona un avió de Vueling procedent de Praga, els passatgers del qual feia 31 hores que intentaven arribar a l'aeroport de la capital catalana. Com en les altres incidències hi ha hagut molta desinformació i se'ls ha deixat desatesos: expliquen que ni tan sols els han donat aigua.

Des de la Generalitat s'ha acusat al Ministeri de Foment de no haver previst el caos de la companyia. El conseller de Territori, Josep Rull, ha dit, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que "Foment tenia prou indicis per acreditar que Vueling no seria capaç de donar resposta a totes les seves ofertes de vol."

Davant l'allau d'incidències, el president de la companyia aèria ha reconegut errors i ha demanat disculpes per primera vegada. Va ser després que els governs català i espanyol piquessin la cresta a l'aerolínia. Foment ha exigit a Vueling que presenti un pla de contingència que garanteixi el servei durant tot l'estiu i la Generalitat en farà un seguiment setmanal.

Per parlar d'aquesta qüestió, Javier Sánchez Prieto, president de Vueling, serà entrevistat avui al "Telenotícies vespre".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut