Barcelona

Vueling atribueix públicament "el caos" a una "confluència de situacions", mentre el president admet un "origen intern"

El director comercial de Vueling, David García, assegura que no esperaven la vaga francesa de finals de juny, mentre un correu intern del president, Javier García-Prieto admet "febleses en la planificació"

RedaccióActualitzat

El director comercial de Vueling, David García, ha tornat a demanar disculpes als usuaris afectats pels retards i cancel·lacions de la companyia, una situació que fa dies que dura i que ha provocat el caos a l'aeroport del Prat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Garcia ho ha atribuït a diversos factors, entre d'altres a la vaga que hi va haver la setmana passada a França:

"El caos es deu a una confluència de situacions. Teníem un coixí de persones per a la temporada alta, però no vam veure venir la cancel·lació de 56 vols i els 8.000 passatgers per reacoblar, i el que vam fer va ser intentar fer sortir aquestes 8.000 persones al més aviat possible."  

García ha negat que hagin reduït recursos:

"No hem reduït costos, tenim 6 avions més i 34 pilots addicionals per a la campanya d'estiu."

I ha afegit que ara no és moment de plantejar-se dimissions i que la prioritat és resoldre les cancel·lacions:

"Estem centrats a resoldre la situació; avui ha millorat i ja hem reduït les cancel·lacions. Demano disculpes."

El president de Vueling admet "febleses en la planificació"

De tota manera, segons el contingut d'un correu electrònic que hauria enviat als seus subordinats el president de Vueling, Javier Sánchez-Prieto, el desgavell dels últims dies té "origen intern". En el correu, revelat pel diari digital "El Confidencial", Sánchez-Prieto admet "febleses en la planificació de l'operació" de la companyia.

Sense assenyalar els responsables de la situació, implícitament el president de Vueling dóna a entendre que són problemes que es va trobar quan fa tres mesos va assumir el càrrec. El màxim responsable seria, doncs, Álex Cruz, el directiu al que va substituir Sánchez-Prieto, que ara és president de British Airways, i que hauria avalat la planificació deficient que ha comportat els problemes d'aquests dies.

En el correu, el president de Vueling afirma que això l'ha obligat "a dedicar la major part del temps a posar en marxa alguns plans per solucionar els problemes imminents i tractar de reforçar la nostra operació d'estiu". Buscant l'empatia dels seus subordinats, Sánchez-Prieto afirma que és conscient "del patiment i l'angoixa que aquesta situació us provoca a tots."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut