França

Volvo, condemnat per un accident en el qual van morir dos nens

Un tribunal francès ha multat el fabricant suec d'automòbils Volvo, del consorci Ford, amb 200.000 euros per un accident de trànsit que va tenir lloc el 1999 i va provocar la mort de dos nens i ferides greus a un tercer a Wasselonne, al nord-est del país. Un error en els frens d'un model de Volvo l'hauria provocat. Segons la mateixa conductora, els frens no van funcionar correctament, la qual cosa li va fer perdre el control del vehicle que va acabar atropellant mortalment els menors. Per la seva banda, la companyia recorrerà la decisió judicial, ja que considera que l'accident no es va produir per un defecte mecànic.

Actualitzat

El Tribunal Correccional de Saverne considera que Volvo és culpable d'homicidi i de ferides involuntàries en l'accident per un error en els frens del model Volvo 850 TDI. Segons els jutges, la companyia d'automòbils "era perfectament conscient que el sistema d'assistència de frens d'aquest tipus de vehicles no era perfecte, ja que l'ha modificat posteriorment en diverses ocasions". En la mateixa línia, els magistrats al·leguen que aquest defecte dels frens "també demostra la incapacitat del constructor per aportar una resposta tècnica apropiada" davant dels fets.

Així doncs, el tribunal francès ha decidit incrementar fins a 200.000 euros la multa de 150.000 euros que demanava la fiscalia, que mantenia que l'error en el sistema de frens era una causa "indirecta, però certa" del sinistre.

En un primer judici, la conductora del vehicle, Catherine Kohtz, una professora de 57 anys, va ser condemnada a sis mesos de presó, exempts de compliment, a un any de suspensió del carnet de conduir i a 300 euros de multa per no haver controlat el seu vehicle. Davant d'aquesta sentència, l'acusada va denunciar que els frens del seu automòbil eren massa rígids i no responien.

L'accident va passar el 17 de juny del 1999 a Wasselonne i va provocar la mort de dos nens i ferides greus a un tercer.

Anar al contingut