Varsòvia

"Volver" s'endú cinc guardons en els Premis del Cinema Europeu

La darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar no para d'obtenir reconeixements. Els últims, aquest dissabte a la nit a la cerimònia dels Premis del Cinema Europeu que s'ha fet a Varsòvia. La cinta ha guanyat cinc guardons: el de millor director, la millor interpretació femenina per a Penélope Cruz, millor fotografia, millor compositor per al músic Alberto Iglesias i el premi del públic com a millor cinta europea. Finalment, la cinta no s'ha endut els premis de millor pel·lícula i millor guió, als que també optava. "Das Leben der Anderen", de l'alemany Florian Henckel von Donnersmarck, ha guanyat el guardó al millor film.

Actualitzat

"Volver", que sortia com a gran favorita, ha vist com la cinta alemanya obtenia també el premi al millor actor per al seu protagonista, Ulrich Mühe, i també el guardó al millor guió. "Das Leben der Anderen" gira al voltant d'un agent de l'Stasi en confrontació amb la seva feina i els homes que espia.

Curiosament, és la tercera vegada en els últims cinc anys que el màxim premi de l'Acadèmia europea marxa cap a Alemanya, després dels guardons de "Good bye, Lenin" i "Gegen die Wand" el 2003 i el 2004.

Al llarg de la cerimònia, el director, guionista i productor Roman Polanski ha rebut el premi especial al conjunt de la seva carrera. El director polonès Krysztof Kieslowski també ha rebut un petit homenatge.

Col·lecció de premis

Amb aquests cinc premis, "Volver" acumula dotze guardons. El 28 de maig va rebre el premi al millor guió i a la millor interpretació femenina (conjuntament per Carmen Maura, Lola Dueñas, Penélope Cruz, Blanca Portillo, Yohanna Cobo i Chus Lampreave) al Festival de Canes. El 4 de juliol va obtenir el Globus d'Or al millor film europeu de l'Associació de la Premsa Estrangera a Itàlia.

El 13 d'agost es va endur el premi del públic i l'especial del Festival de Cine de Valdívia, a Xile, i tres setmanes més tard aconseguia el premi Fipresci de la crítica internacional a la millor pel·lícula de l'any. Per últim, el 24 d'octubre Penélope Cruz va rebre un Hollywood Award per la seva interpretació en el Festival de Cine de Hollywood.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut