Barcelona

"Volver", Josep Maria Pou i Pere Gimferrer, entre els guardonats en els III premis Terenci Moix

La pel·lícula "Volver", de Pedro Almódovar; l'actor i director Josep Maria Pou, i l'escriptor Pere Gimferrer són alguns dels guardonats amb els premis Terenci Moix d'aquest any. Els guardons s'han entregat aquesta nit, coincidint amb la diada de Sant Jordi, a la sala Luz de Gas de Barcelona. Aquest any, la periodista russa Anna Politkóvskaia ha rebut el premi especial del jurat a títol pòstum.

Actualitzat

Els premis reconeixen la qualitat de l'obra dels guardonats i els seus valors humanístics i ideològics, segons ha recordat la presidenta del jurat, l'escriptora Anna Maria Moix.

Anna Politkóvskaia ha rebut a títol pòstum un premi especial en reconeixement a la seva lluita, i el guardó l'ha recollit la seva companya al diari "Novaia Gazeta" Galina Mursalieva.

El premi a la trajectòria literària ha recaigut en l'escriptor i poeta català Pere Gimferrer, mentre que el de llibre de l'any ha estat "ex aequo" per a "Un home de paraula", d'Imma Monsó, i "La caiguda de Catalunya", de Jorge M. Reverte.

El guardó a la trajectòria cinematogràfica ha estat per a la veterana actriu Margarida Lozano, que ha treballat amb directors com Luis Buñuel, mentre que la pel·lícula de l'any ha estat la reconeguda "Volver", de Pedro Almodóvar.

En arts escèniques, el premi a la trajectòria ha estat per a l'actriu Irene Papas, mentre que com a esdeveniment teatral de l'any, Josep Maria Pou i la seva "La cabra o Qui és Sylvia?" ha tornat a guanyar després del seu pas triomfal pels Max.

A la gala de lliurament dels premis hi han assistit la majoria dels guardonats, així com el president de la Generalitat, José Montilla, el seu antecessor, Pasqual Maragall, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.

El jurat dels premis Terenci Moix està format per personalitats del món cultural, entre les quals figuren Núria Espert, Esther Tusquets, Isabel Coixet, José Saramago, Josep Maria Benet i Jornet, Román Gubern, Josep Maria Castellet i David Trueba, entre d'altres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut