Wolfsburg

Volkswagen revisarà totes les inversions després de l'escàndol dels motors trucats

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, defensa que vol pensar que la planta de Martorell no està "en risc"

RedaccióActualitzat

Volkswagen revisarà totes les seves inversions després de l'escàndol de la manipulació d'emissions contaminants en alguns dels seus vehicles. El mateix president del consorci, Matthias Müller, ha assegurat que totes les inversions que no es considerin absolutament necessàries es paralitzaran o s'ajornaran. Müller ha dit que "les conseqüències financeres i comercials són, ara per ara, impossibles de preveure", però sí que ha avançat que els 6.500 milions d'euros destinats en els comptes per aquesta contingència "no seran suficients" per lluitar contra un escàndol de dimensió global.

El grup té compromesos 3.300 milions d'inversió a Seat en els pròxims cinc anys i 1.000 més a la planta de Volkswagen a Navarra, inversions que la companyia va assegurar que no perillaven.

El president global del comitè d'empresa de la companyia, Bernd Osterloh, també ha anunciat aquest dimarts la decisió del grup de revisar les inversions davant de més de 20.000 treballadors de la companyia en un discurs a la seu de Wolfsburg, durant la reunió del comitè europeu i mundial del grup.

Mentrestant, a l'estat espanyol, la plataforma d'afectats pel frau en les emissions contaminants de Volkswagen, creada per FACUA-Consumidors en Acció, supera ja els 20.000 membres, segons les últimes dades aportades per la citada organització.

Carnero: "Volem pensar que no estem en risc"

En una entrevista al 3/24, el president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, ha defensat que vol pensar que la planta de Martorell no està "en risc" "perquè, si no, es trobarien "en una situació desastrosa des del punt de vista de l'ocupació i des del punt de vista econòmic de la marca".

"Volem pensar que no estem en risc, perquè està clar que, pel tipus de cotxe que fabriquem a Martorell i pel tipus de segment i dels nostres models, no hi ha cap fàbrica que faci aquest tipus de model, per tant les inversions previstes per aquests quatre models que hi havia per als propers anys, creiem que no poden córrer perill"

Carnero, que és a Wolfsburg en una reunió amb la direcció de Volkswagen, ha manifestat que els representants dels treballadors a la seu de l'empresa han quedat "perplexos" per la "contundència inexplicable" de Müller. El president del comitè d'empresa ha lamentat que el president de Volkswagen "no ha aclarit res sobre quines plantes poden estar afectades" i només ha afegit "més nerviosisme entre les plantes".

El president del comitè d'empresa també ha augurat que Volkswagen "ho revisarà tot", perquè creu que el principal problema que té la companyia "és la incertesa de no saber l'impacte econòmic i de diners que pot tenir, perquè per molta multa que ja estan preveient, no saben quin és el final d'aquesta qüestió".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut