Madrid

Volkswagen podria haver de tornar 50 milions d'euros a Hisenda pel pla PIVE si es confirmen les irregularitats en CO²

Soria diu que el ministeri ha de comprovar si aquests 50.000 vehicles afectats ara han rebut ajudes del pla PIVE

RedaccióActualitzat

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha afirmat que Volkswagen podria haver de tornar a Hisenda 50 milions d'euros si se certifica que 50.000 vehicles que circulen per Espanya estan afectats per irregularitats en les emissions de CO². En declaracions a Radio Nacional, Soria ha destacat que el ministeri ha de comprovar si aquests 50.000 vehicles han rebut ajudes del pla PIVE per a la compra de cotxes eficients. En aquest sentit, ha recordat, que els plans PIVE donaven una ajuda directa de 2.000 euros a cada vehicle eficient -dels quals mil els aportava l'Estat i la resta, el fabricant -, una quantitat que en l'actual edició, la vuitena, s'ha reduït a 1.500 (750 euros cadascun). D'acord amb el càlcul de Soria, si es multipliquen aquests 50.000 vehicles per mil euros la xifra a tornar al Tresor seria de 50 milions d'euros.

Soria ha explicat que va rebre el vicepresident mundial del grup Volkswagen, Francisco Javier García Sanz, que li va garantir que assumirà els costos que es puguin derivar de les irregularitats detectades. El titular d'Energia li va demanar que també abonin als seus clients la diferència que pugui resultar a l'impost de matriculació un cop els vehicles afectats comptin amb el certificat d'emissions de CO² correcte. Segons Soria, l'automobilística també li va garantir que es responsabilitzarien d'aquest cost.

Per Soria, Volkswagen ha anat facilitant la informació que "sabien i podien donar". El ministre, finalment, ha destacat que García Sanz va reiterar el compromís de mantenir el programa d'inversions de 4.200 milions d'euros per als pròxims cinc anys a Espanya. D'aquests, 3.300 milions aniran a la planta de Seat a Martorell i la resta, a la de Volkswagen a Landaben, a Navarra. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut