Madrid

Volkswagen assegura que les inversions fins al 2019 estan garantides

Aquest és el principal resultat de la reunió que s'ha fet aquest matí a Madrid de la mesa de seguiment per l'escàndol dels motors trucats de l'automobilística alemanya

RedaccióActualitzat

Volkswagen garanteix les inversions previstes pel grup per als pròxims 5 anys a les fàbriques espanyoles. Aquesta és la qüestió més destacada de la mesa de seguiment creada per l'escàndol dels motors trucats de la companyia alemanya, que pretén vetllar per les inversions anunciades a l'estat espanyol. La trobada s'ha fet a la seu del Ministeri d'Indústria.

El vicepresident del grup Volkswagen a Espanya, Ramón Paredes, ha dit que les previsions a la planta de Seat a Martorell, d'aquí al 2019, estan assegurades: "Està totalment compromesa, com ja s'ha repetit moltes vegades, la nostra aposta per la indústria i refermem les inversions previstes. Estan garantides les inversions que hem dit fins ara, les del pròxim quinquenni."

Tot i aquest compromís, els sindicats mostren la seva preocupació. Creuen que a curt termini poden estar més tranquils, però a mitjà i llarg termini diuen que no hi ha res concretat. En aquesta reunió del grup de coordinació hi han assistit per primera vegada representants del consorci alemany. També hi han assistit representants sindicals de Seat, i delegacions del Ministeri d'Indústria, de Treball, de la Generalitat i el govern de Navarra.

La reunió de la mesa de seguiment coincideix amb la investigació que aquesta setmana ha obert la fiscalia alemanya contra la companyia automobilística per possible delicte d'evasió fiscal. La crisi de Volkswagen afecta 800.000 vehicles, 50.000 dels quals són a l'estat espanyol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut